начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

движимо имущество след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

движимо имущество след развод

Мнениеот radhika » 03 Сеп 2010, 15:59

През 2002 г. се разведох и останах да живея в жилището на бившия до 18 год. възраст на детето, което имам от него. Така беше присъдено. Жилището му е дарение и нямам право на него. Движимото имущество - обзавеждането - беше присъдено на мене. Аз се изнесох от жилището, след като синът ми навърши 18 год. и му оставих обзавеждането. Баща му не живее там и сега. Синът ми иска да си излезе от жилището сега. Имам ли право едва сега да си взема движимото имущество?
radhika
Младши потребител

Re: движимо имущество след развод

Мнениеот Pause » 03 Сеп 2010, 17:05

radhika написа:През 2002 г. се разведох ......... Имам ли право едва сега да си взема движимото имущество?

Смятам ,че с влизането на съд.решение в сила СИО се прекратява вкл.движимото имущество и ставате съсобственици върху притежаваното.Но казвате че след развода движимото имущество е изцяло вашо и така определено, не виждам пречка да момента да си упражните правата като собственик.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси