начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Неплатена издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неплатена издръжка

Мнениеот alfa_al » 28 Юли 2010, 21:32

Здравейте, не съм сигурен дали темата е в правилния размер, ако не е преместете я.
Бях без работа 6/7 мес. и съответно спрях да плащам издръжка на детето /80лв./
Следва изп.лист , запор на автомобила,покана за доброволно изп. от ЧСИ , и среща с ЧСИ.
Проблема е ,че в изп.лист пише,че не съм плащал 12м а аз не съм плащал 6м
и съответно сумата е различна.Наех адвокат и написахме молба за преизчисление на задължението, като приложих доказателства,че съм плащал /копия от разписки за пощенски запис/ ЧСИто ми обясни,че ще изпрати копие от молбата до ищцата и ако тя е съгласна с доказателствата ,тогава щели да преизчислят сумата ако не е съгласна сумата остава същата за 12м./това последното не го разбирам коя е тя,че ще казва дали е съгласна или не? / Измина вече месец от как съм депозирал молбата но ЧСИто твърди ,че няма отговор и нищо не може да направи.
Парите ги имам вече/за 6м.+лихви+такса на ЧСИ/
но мисля,че е по-добре да изчакам новото становище на ЧСИто и тогава да ги внеса.
Та, въпроси те ми са няколко:
-Има ли някъкъв срок за отговор на молбата ми/може би нарочно се бави/
-Какво да правя ако каже,че не съгласна с доказателствата/много е вероятно/
-Има ли право ЧСИто да ми запорира автомобила преди да ми изпрати покана за доброволно изпълнение/можех да му дам парите още при поканата /
alfa_al
Нов потребител

Re: Неплатена издръжка

Мнениеот Гост. » 28 Юли 2010, 21:52

Наел сте колега, казвате, той не успя ли да ви обясни?
Преведете по сметката на СИ дължимата за 6м. период на забава сума ведно с лихвата, дължимите такси, както ви ги изчисли СИ, а останалото си има лечение. Но пък макар и да пляскате ( не буквално!, а чисто финансово) майката, така щото вече хората определено позабравиха ценности разни, ще страда и детето.
Нея може да я санкционирате.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Юли 2010, 22:57

Трябвало е да оспорите задължението в частта за недължимост, така както е получена най-първата призовка - съобщение за заповед за изпълнение, вероятно.

Тогава тежестта се премества към другата страна - майката и тя трябва да даде информация за дължимостта.

Можете да плащате и направо на майката, но това няма да освободи запора на автомобила или разноските на съдебния изпълнител.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 28 Юли 2010, 23:11

:roll: Няма заповед за изпълнение. Тук е издаден директно ИЛ - чл. 404, т.1.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот drago86 » 30 Авг 2010, 22:35

Ищеца има право на иск за издръжка със задна дата (12м.) ако през същото време е изплащана такава от ответника, но в по-малък размер от реалната определена от съда.
drago86
Нов потребител

Назад към Семейни казуси