начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

ПРЕПИС НА ДЕЛО

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРЕПИС НА ДЕЛО

Мнениеот xrisiy » 16 Юли 2010, 20:06

Здравейте искам да попитам ако отида със моята осиновителка във Окръжния Сьд тя има ли право да поиска да и баде издадено препс от решението на делото за осиновяване на което все пак и тя е страна и ще е проблем ли да и извадят препис тьй като тя е разведена вече със осиновителя ми а във архива на съда намерих № на делото на негово име и ако все пак получим решението на делото някои знае ли какво сьдьржа то има ли имена или ЕГН на биолог.мйка.Благодаря за отговора предварително.
xrisiy
Нов потребител

Re: ПРЕПИС НА ДЕЛО

Мнениеот DEKAH » 17 Юли 2010, 10:44

Явно сте непълнолетна, защото намесвате и осиновителката си.

Според СК, осиновителката Ви има това право. Няма значение, че е разведена.

Чл. 105. Осиновителите имат право да получат информация за произхода на детето от дирекция "Социално подпомагане", ако важни причини налагат това. При наличие на важни причини това право има и навършилият шестнадесет години.

Трябва да знаете и номера на решението за допускане на осиновяването от Окръжен съд.

Желая Ви успех с установяване на биологичните родители.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот xrisiy » 17 Юли 2010, 16:36

Аз сьм на 30 год. намесвам осиновителката си защото иначе е много трудно да се получи някаква информация за произхода ми а и майка ми е сьгласна да ми помогне да разбера нещо за биолог.ми майка.
xrisiy
Нов потребител

Мнениеот slava31 » 18 Юли 2010, 15:18

трябва да имате важни обстоятелства които налагат това - обикновенно здравословни проблеми - правят се екпертизи и т.н.. Но става трудно защото трябва да се пази личното пространство на биологичния родител. В закон а е записано че се идса информация - което напрактика значи, че социалните издирват родителя и след това го молят ако желае да отговори на зададените му от детето въпроси.
Между другото има форуми в нета на които се пускат обяви за издирването на родителите
След всичко тава ви пожелавам късмет
slava31
Младши потребител

Назад към Семейни казуси