начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Казус с апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус с апартамент

Мнениеот herakul » 14 Май 2010, 15:15

Здравейте, майка ми ми прехвърли апартамент като дарение, който не мога да ползвам, защото сестра ми и зет ми жевеят в него и имат сключен договор за наем с майка ми, който изтича 2011г. Предявих иска за собственост в районен съд, но сестра ми го оспори с договора за наем и съда отхвърли иска ми за собственост, като се позова на : "съществуващото между прехвърлителката и ответниците наемно правоотношение". Сега чакам второинстанционния съд и моля някой да ми каже според него дали ще отсъди в моя полза или не?
herakul
Нов потребител

Re: Казус с апартамент

Мнениеот Pause » 18 Юни 2010, 11:15

Предполагам,че майка ви е ви прехвърлила с дарение имота но също така сигурно
си е запазила и пожизнено правото на ползване върху същия.И в това си качество
извлича гражданските плодове от него като е сключила дог. за наем със сестра ви.
Ако е така надали ще влезете във владение на имота.
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: Казус с апартамент

Мнениеот sainul » 23 Юни 2010, 17:40

И какво стана на втора инстанция- загубихте нали?
Прочетете си сега чл. 237 от ЗЗД. Там са отговорите на Вашите въпроси- ще Ви стане кристално ясно какво можете, кога и как трябва да направите. Освен това Вие не сте изгубвали владението върху имота в чисто правен смисъл, тъй като наемателят не го владее, а го държи по силата на съществуващото наемно правоотношение. Ако имате допълнително въпроси след като се запознаете с горепосочената разпоредба с удоволствие ще Ви помогна. Успех! :D
sainul
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба