начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод

Мнениеот stojan29 » 02 Фев 2010, 23:36

Здравейте,
моля някой да ми помогне. :|

Майка ми,която ни напусна (мен,брат ми и баща ми ) по собствено желание,не иска да се разведе официално с моя баща,а той е готов да го направи.
Ако при някакво стечение на обстоятелствата,тя се съгласи да подпише,какво следва от това.

Аз съм на 16 години,а брат ми - 7 години.

Също така искам да Ви попитам,какви права има ТОЙ над нас и имаме ли право на глас,ние с брат ми в съда?
Знам,че при развод малолетните деца отиват по закон при майка си(е може да греша,но за това се обръщам към Вас).
Моля Ви,посъветвайте ме как да постъпим.

Благодаря ви предварително ! :)
stojan29
Младши потребител

Re: Развод

Мнениеот sunrise » 03 Фев 2010, 10:41

Ами да се разведе баща Ви, кой му пречи. Подава си иск в съда и се развежда.
Вас съдът ще пита и ще се съобрази с желанието Ви, а що се отнася до брат Ви, по принцип майките получават правата обикновено , но не е задължително, особено , ако тя сама е напуснала дома и баща Ви се грижи добре за Вас.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 03 Фев 2010, 19:07

Здравей, Стояне /извинявай за обръщението ми, лишено от всякаква фамилярност/,

по въпросите, които си задал, ще се опитам да дам сравнително изчерпателен отговор.

1-во. Както е посочила колегата по-горе, не е необходимо съгласието на майка ви, за да се образува производство по прекратяване на брака с развод. Нейното съгласие е необходимо единствено при развод по взаимно съгласие. Няма пречка обаче, баща ти да образува делото и в рамките на вече образуваното производство, родителите ти да постигнат споразумение. При постигане на споразумение, вероятно ще включат и кой от тях ще упражнява родителските права върху вас /тъй като е възможно да се постигне и частично споразумение и упр. на род. права да не са част от него/.

2-ро. Ако не се споразумеят, ти ще бъдеш изслушан задължително от съда относно това при кой от двамата родители желаеш да останеш. Според мен, при наличие на добри предпоставки, а именно: място, на което баща ви да ви отглежда и възпитава, привързаност към него от ваша страна, неговите финансови възможности, /скоро имах включени и "морални ценности" в едно съдебно решение :wink: /...и т.н., плюс свидетели, които да удостоверят изброеното до тук ПЛЮС "майка ми ни напусна" /ако това просто се е случило ей така и баща ви не я е принудил да го направи, като единствен неин възможен изход от ситуацията...често застрашаваща живота или здравето....мисля, че ме разбра/...считам, че шансът ви, като семейство от трима мъже :D е съвсем реален!

п.п. И няма такова нещо, като това, че "по закон малолетните деца отиват при майка си". Всеки развод, зависи от съответната конкретика на обстоятелствата!

Ако имаш други въпроси-с радост бих помогнала!
Последна промяна 778899 на 03 Фев 2010, 21:45, променена общо 2 пъти
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот stojan29 » 03 Фев 2010, 21:16

Сърдечно ви благодаря. :)
Наистина доста ме успокоихте с тези факти...ще видим как ще се развият нещата 8)
... ако се случи нещо непредвидено или пък неясно за мен,с голяма радост ще ви запитам пак :P

БЛАГОДАРЯ!
stojan29
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 03 Фев 2010, 21:26

:D няма за какво!

Успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси