начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

отвличане на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: отвличане на дете

Мнениеот diaida » 07 Дек 2009, 01:04

Ушите ме заболяха! :roll:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот natalia2003 » 07 Дек 2009, 19:38

diaida написа:
При едно от поредните вземания на детето, той съпругът й взема и международния паспорт на детето и се връща в БГ. Обеснява й, че ще го вземе за няколко дни, но повече не го връща.
След време чрез много усилия тя разбира, че детето е в БГ. Опитва се да се свърже с него, но не си отваря скайпа нито отговаря на телефона си.

Значи бащата на детето (с който са разведени и в отвратителни отношения при това) взима детето за няколко дни. Питам се аз най-напред: през тези няколко дни майката по какъв начин се е интересувала за детето, независимо че бащата го е взел и се предполага, че всичко е ок.
След време чрез много усилия тя разбира
......

Това "след време" много се бие с другата фраза "чрез много усилия". Какви усилия, какво време? Веднага сигнализирате на 3-тия или 5-тия ден (зависи какво сте се уточнили с таткото), че детето ви го няма и вдигате всички възможни инстанции на крак. Дете е това, не е дистанционно за кола!

За който и съд по света да става дума, с каквото и гражданство да е детето, ако майката не е сигнализирала своевременно за изчезването (поради една или друга причина, та била тя и разходка с таткото в парка) и са минали месеци наред или година/и, няма нито логика нито основание този съд да сметне, че същата е много ангажирана с родителските си ангажименти.
Ако пък е сигнализирала, извършени са някакви действия от страна на властите, то може да се изискат въпросните документи и да се приложат към евентуалното дело. Тогава, все пак ще има някакви симптоми на "майчина тревога" за детето, каквито да ме прощава пишещата не долових (относно детето). Долових злъч, гняв и оплакване от действия на бащата, спрямо нея лично. Дано дететенцето не е някакъв буфер в някакви отношения, както често се случва.
natalia2003
Младши потребител

Мнениеот natalia2003 » 07 Дек 2009, 23:40

Благодаря на г-жа Грозева за разбирането и за готовността да помогне. Благодаря и на всички, които отговориха добронамерено с цел да ни помогнат. Благодаря и на тези, които ни критикуваха. Не се сърдя, защото и аз ако не ми беше дошло това до главата, може би аз щях да мисля като тях.
natalia2003
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси