начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Дарение с тежест

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дарение с тежест

Мнениеот nedko-nedev » 04 Дек 2009, 23:10

Здравейте! Имам един въпрос. Възможна ли е такава тежест при дарение: след смъртта на надарения, имотът се придобива от децата на надарения, като се изключва съпругата?
nedko-nedev
Нов потребител

Re: Дарение с тежест

Мнениеот law_master » 06 Дек 2009, 13:01

Първо -това не е дарение а завещание или завет /зависи/ :lol:

Второ - това не е тежест, а опит да се заобиколи правилото за запазената част, при това изключително несполучлив :lol:

Трето - следва от второ - ако с дарението се накърнява запазената част на съпругата, тя може да иска то да бъде намалено.

Четвърто - все пак ако ви се въртят такива порочни мисли, не си правете сами упражнения, а по добре потърсете квалифицирана помощ :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот nedko-nedev » 06 Дек 2009, 15:20

Отговорът Ви е, че не е възможно и толкова, без излишни коментари и квалификации. Жалко ако сте юрист.
nedko-nedev
Нов потребител

Мнениеот Melly » 06 Дек 2009, 17:48

nedko-nedev написа:Отговорът Ви е, че не е възможно и толкова, без излишни коментари и квалификации. Жалко ако сте юрист.

Недкоооооооо, даже много изчерпателно ти е отговорил law_master. Аз и наполовина нямаше да ти кажа, особено след горната фраза. .....
Може би съм имала предчувствие че си авантаджия, та затова. :D

"ЖАЛКО"-то е за теб :!: :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 06 Дек 2009, 18:34

nedko-nedev написа:Отговорът Ви е, че не е възможно и толкова, без излишни коментари и квалификации. Жалко ако сте юрист.

ХА ХА ХА ХА ХА
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот law_master » 06 Дек 2009, 18:41

е аз съм си написал че не съм юрист, а тенекиджия :lol: така че... :lol: :lol: :lol:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот nedko-nedev » 06 Дек 2009, 19:21

Явно тук е някакъв цирк, а не форум и комплексари го използват да си избиват комплексите. По положението на държавата се вижда, какви сме моралисти и няма нужда тенекеджии да ме учат на морал.
nedko-nedev
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 06 Дек 2009, 20:28

nedko-nedev написа:Явно тук е някакъв цирк, а не форум и комплексари го използват да си избиват комплексите. По положението на държавата се вижда, какви сме моралисти и няма нужда тенекеджии да ме учат на морал.

Нека е за историята. :roll:
Ще се научите да не отговаряте, или ако все пак- да го правите по начин, че изобщо да не е ясно, но повечко изнервени субекти са ви нужни.

Всъщност- можете да направите такова "дарение", можете и такава клауза да си запишете. Никой няма да го оспори, не и по съдебен ред ( изобщо не иде реч за запазена част или за иск за намаление на дарението) и всички ще са доволни.
Успех ви пожелавам.

Моралът не ме интересува.
Гост.
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба