начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Кога трябва да дойде съдебният изпълнител?

Кога трябва да дойде съдебният изпълнител?

Мнениеот therealangel » 12 Ное 2009, 13:05

От 2006г. съм разведена. Съгласно решението на съда, бащата на детето ми има право да го вижда всяка първа и трета събота на месеца. Никога не съм възпрепятствала срещите им. Когато е бил свободен и е имал желание го е виждал и по-често.
От месец юли т.г. детето има сериозни здравословни пробелми. Излишно е да казвам, че бащата не сподели разходите за лечение, а от 12.10, когато го помолих за помощ, тъй като на детето му предстоеше операция, не съм го чувала. Не се обади нито веднъж, поне да попита как е детето.
Днес ми се обади частен съдебен изпълнител и ми каза, че в първата събота на месец декември ( интересно защо изпуска третата на ноември) ще дойде заедно с бащата и аз трябва да му изплатя разходите.
Защо ще идва частен съдебен изпълнител, след като бащата не е имал проблеми да вижда детето и защо аз ще му плащам разходите без да съм виновна? Не ми ли стигнаха разходите по операциите и лечението на детето, та сега да угаждам на капризите на бащата? По същата логика може да се обърне към трима съдебни изпълнители. На всичките ли ще трябва да плащам? Не е ли редно първо да се проверят обстоятелствата? А какво да направя ако в този момент (не дай Боже) детето отново не е добре здравословно?
Предварително ви благодаря за отговора!
Последна промяна therealangel на 13 Ное 2009, 18:50, променена общо 1 път
therealangel
Нов потребител

Re: Кога трябва да дойде съдебният изпълнител?

Мнениеот usra_ovcova » 12 Ное 2009, 22:24

Целта е да не давате детето и да плащате глоба и друг път да не си мислите да го притеснявате за това болно дете...И така да си научите мястото!
Невероятно,но е истина.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот leonardos » 13 Ное 2009, 10:52

therealangel написа:Днес ми се обади частен съдебен изпълнител и ми каза, че в първата събота на месец декември ( интересно защо изпуска третата на ноември) ще дойде заедно с бащата и аз трябва да му изплата разходите.

Поканата за доброволно изпълнение се връчва с призовкар, но това означава че трябва да има влязло в сила решение и да бъде възложено изпълнението на ЧСИ. Как така просто се обажда /по телефона ли/, вероятно е решил да те сплаши. Пусни жалба до прокуратурата за отправена заплаха.
leonardos
Потребител

Мнениеот voltron » 13 Ное 2009, 11:03

Пусни жалба до прокуратурата за отправена заплаха.
:lol: ,

Що да не пусне и една за принуда :mrgreen:
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот leonardos » 10 Дек 2009, 22:28

voltron написа:Що да не пусне и една за принуда

Стига да и обърнат достатъчно внимание.

Но съгласно текста от therealangel , е записан графика за визита на бащата, като не става ясно дали има присъдена издръжка и кой трябва да заплаща разходите за лечение. Вероятно детето е присъдено на майката и в този случай, тя поема всички разходи ... , ако има доходи и доколкото е възможно с приходите от детски надбавки и издръжка/ако има такава и се плаща своевременно от бащата ... /
leonardos
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство