начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Решение на съда,което е против законите!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Решение на съда,което е против законите!

Мнениеот maria_mitkova » 07 Ное 2009, 22:15

Води се дело за подялба на апартамент след развод.Апартаментът е закупен по време на брака,през 1984г..Започнахме от районен съд,който реши 50% на 50% да се раздели апартамента.После делото отида до окръжен съд,който пък реши,75% на мъжът ми и 25% на мен.Решението за тази подялба беше взето въз основа на свидетели,призовани от страна на бившия ми съпруг.Най-интересното е,че двамата му свидетели твърдят две неща,който си противоречат едно с друго.Другото интересно нещо е,че съдът приема за верни устните показания на свекъра ми,който обаче показания за против действащите тогава закони.Тоест,това което той е твърди е невъзможно да е станало.От там дело отиде до ВКС,където ВКС отхвърли моята жалба.И реално сега остава решението на окръжния съд,което обаче решение е неоснователно и е против действащите тогава закони.Въпроса ми е какви възможности стоят пред мен сега?Какво мога да направя по въпроса?
maria_mitkova
Нов потребител

Re: Решение на съда,което е против законите!

Мнениеот usra_ovcova » 08 Ное 2009, 00:01

Кой живее сега в апартамента? Потърси темата "Темида-да".
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот maria_mitkova » 08 Ное 2009, 00:30

Аз живея сега в апартамента,с две дъщери,едната е студентка.
maria_mitkova
Нов потребител

Мнениеот dakata1950 » 28 Дек 2009, 01:06

Не става ясно, няколко неща.
Съда не може да присъжда нещо, за което няма искане.
Има ли иск, преди допускане на делбата за: 1/ По голям дял, за изключителен принос при придобиване на имота. 2/ За трансформация на лично имущество в СИО при придобиване на имота. Трябва да има решения по тези искове, ако се предявени, а след това делбата.
Само по едни свидетелски показания, да се изменя иск и да се отсъжда от съда, не може да е било и не може да стане, по никакъв начин.
dakata1950
Младши потребител

Мнениеот namakak » 28 Дек 2009, 22:06

Не е против законите,ами вие блеете и се оставяте без реч.Вие също сте имала право да заведете свидетели по време на разрешение по доказателствената част.
Оценката не е голяма и можете с децата да я изплатите.
Освен адвоката ви и вие можете да споделите пред съдията,сливи ли имахте в устата,съдията е този който възпитано или ще приеме вашите искания или изказвания,или ще отхвърли и даже няма да ви запомни,но това е вашата съдба ,с мълчанието и скромността вие сте си сложили още 25 % :?
Нали сте поне в компетенция от адвоката си ,че не му ли изплатите в някакъв срок губите :!:
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Съсобственост и делба