начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за съдии по вписванията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: конкурс за съдии по вписванията

Мнениеот cezareborgia » 04 Авг 2009, 17:01

Колеги, честито!

При положение, че сме 16 кандидати за 24 места, се чудя за кой град ще има повече от един кандидат :cry: :cry:
cezareborgia
Нов потребител

Мнениеот cezareborgia » 04 Авг 2009, 17:09

Извинявайте за тъпия въпрос, обаче откъде разбирате кой кандидат за кой град кандидатства???
Много ми е любопитно. Единствената връзка, която може да се направи, е кои от временно назначените участват.
Да не би да ви докладват от МП???
cezareborgia
Нов потребител

Мнениеот gandalf_bg » 04 Авг 2009, 19:03

cezareborgia написа:Извинявайте за тъпия въпрос, обаче откъде разбирате кой кандидат за кой град кандидатства???
Много ми е любопитно. Единствената връзка, която може да се направи, е кои от временно назначените участват.
Да не би да ви докладват от МП???

това не става ясно на кандидатстващите, освен ако не се питат взаимно като се видят на изпита/преди това.
Успех!
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот palmi » 06 Авг 2009, 15:34

непременно трябва да напишем нещо....и колеги гответе се за повторният конкурс /явно повечето места ще останат свободни/...
palmi
Нов потребител

Мнениеот toshko98 » 07 Авг 2009, 08:48

palmi написа:непременно трябва да напишем нещо....и колеги гответе се за повторният конкурс /явно повечето места ще останат свободни/...

Какво да напишем, вижте, че форума секна. Поне аз така мисля. Ще изчакаме да видим кой за кой град е класиран, и тогава "апят вперьод". Едва ли някой ще ни чуе. Извинявам се за думите, но нали това е форум за мнение. Успех на допуснатите и търпение на останалите. Приятен ден и ползотворен уикенд. :wink:
toshko98
Младши потребител

Мнениеот palmi » 07 Авг 2009, 15:12

може би трябваше да добавим и съмнения относно компетентността на конкурсната комисия /иначе може да не се сетят/....
palmi
Нов потребител

Мнениеот dedra » 05 Сеп 2009, 12:41

някой от "случайно" допуснатите до устен изпит ще сподели ли с простосмъртните как е протекъл изпитът.
dedra
Потребител

Мнениеот Standbay » 07 Сеп 2009, 10:24

Защо министерството не е изнесло още резултатите :roll:
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот lili81 » 07 Сеп 2009, 19:29

Колеги имате ли отговор на писмото, което изпратихте?
lili81
Младши потребител

Мнениеот palmi » 08 Сеп 2009, 11:31

ДОКОЛКОТО ЗНАМ ЗА 4 ПИСМА ОЩЕ НЯМА НИЩО...
palmi
Нов потребител

Мнениеот dedra » 08 Сеп 2009, 16:01

едва ли ще има отговор на писмото/та, ами дано да обявят пак някой конкурс.
dedra
Потребител

Мнениеот nonito » 09 Сеп 2009, 13:01

Какво става с това крайно класиране? Не трябвше ли до три дни след провеждане на устния изпит да се уведомят класиралите се? Изпита иначе протече нормално - питаха доста, но не се зяждаха.
nonito
Нов потребител

Мнениеот dedra » 09 Сеп 2009, 20:14

споко нали всички ще ви класират-местата са повече от допуснатите да изпит, пък и случайни хора на устния доколкото знам няма.
dedra
Потребител

Мнениеот peip » 09 Сеп 2009, 20:32

не е нужен сарказъм. Имаше колеги на втори конкурс допуснати до устния изпит. По трима, четирима кандидатствали за един и същи район. Имаше и колеги, за които конкуренцията беше и за двата района за които кандидатстват. Някои бяха добре само те. Достатъчно да изкарат 4-ка и са класирани. Лично аз бях повдигната в червено от форума. Записах само съдебния район в който работех. Колега също го е посочил на първо място и след като ми писаха 5.50 съм убедена, че не се класирам. Ако бях записала втори район - за него няма класиран друг кандидат щях да съм на 100% класирана, но избрах или това или няма смисъл. Е оказа се, че няма смисъл. Поне на такъв конкурс няма да се явя повече. Успех на всички.
peip
Потребител

Мнениеот roni_71 » 10 Сеп 2009, 14:47

Рeip ти да не си Мирослав.Питам защото само ти и Радослава имате резултат 5,50.Искам да ти кажа,че при такава оценка е срамота да Ви скъсат на устен.За мен това е гавра.По принцип Методи Марков,когото едно време наричахме Орнела Мути не ми е приятен.Много е хлъзгав.
roni_71
Нов потребител

Мнениеот elena_aqua7 » 11 Сеп 2009, 12:20

Колеги,
аз получих отговор на писмото, в който пише че оплакванията ми са неоснователни и "Процентът на успеваемост на всеки конкурс е различен и е указание за нивото на подготовка на участниците в него. Комисията на може да бъде отговорна за тези показатели. Същата е подготвила два варианта на тест, изхождайки от факта, че все пак ще се проверяват знанията не на студенти, а на дипломирани юристи." .................... Изброяването на нормативни актове в заповедта за насрочване на конкурса има за цел да ориентира кандидатите в материята, която основно следва да познават. Не би следвало да се счита, че знанията на съдиите по вписванията следва да бъдат сведени до познаване само на някои нормативи актове, тъй като в процеса на работата си , макар и в по редки случай, се налага те да имат познания и по други граждански закони и подзаконови нормативни актове. Участието в конкурс от категорията на обсъждания предполага кандидатите да имат добра обща подготовка по гражданско-правната материя, без която не биха могли да се справят успешно с теста. Въпросникът за устния изпит е неразделна част от заповедта на Министъра на правосъдието за провеждане на конкурса. Точно затова в одобрения регламент за провеждане на устния изпит е посочено, че кандидатите теглят един билет, с един въпрос от въпросника, но комисията по време на изпита ще задава и допълнителни въпроси от въпросника. ...................Комисията при формулиране на въпросите от теста е била водена единствено от стремежа да провокира мисленето на кандидатите, а не възпроизвеждане на наизустени текстове от законите. Комисията е приела за всеки въпрос само един верен отговор и неговото посочване от кандидата е оценявано като правилно. Този стандарт е приложен към всички участници в конкурса, между които има и отлично представили се.
Комисията докладва изложените съображения на г-жа Маргарита Попова - Министър на Правосъдието и в контекста на същите изготви настоящия отговор до Вас."
Следва подпис на Председателя на комисията и на членовете й и печат на Инспектората по ЗСВ.
elena_aqua7
Нов потребител

Мнениеот elena_aqua7 » 11 Сеп 2009, 12:29

Най-интересното е защо комисията, която провежда изпита, комисията чиито действия се проверяват сама извършва проверка на собствените си действия и естествено е да ги намира за законосъобразни! Няма да се учудя, ако г-жа Министърката не знае за съществуването на молбата ми и на отговора. Отговорът е с изходяща дата от 08.09.2009г. т.е. след провеждане на устния изпит.Този отговор е обиден поне за мен, защото съм сигурна, че повечето от участниците в конкурса включително и аз сме участвали в други конкурси и сме били оценявани далеч по обективно!
elena_aqua7
Нов потребител

Мнениеот peip » 14 Сеп 2009, 19:47

има резултати на успелите 4естито
peip
Потребител

Мнениеот dedra » 14 Сеп 2009, 22:39

на останалите като нас -успех в следващите конкурси
dedra
Потребител