начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Как да се справя с тази ситуация?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да се справя с тази ситуация?

Мнениеот jarface » 02 Сеп 2009, 12:57

Здравейте!Моята история е следната:Имам законен брак от 18год.С мъжа ми никога не можахме да се "сработим "и да имаме нормално семейство...Имаме син на 17 год./който е най-ощетен емоционално от нас/.В момент на умопомрачение от моя страна заради натрупани стари финансови проблеми и надежда най-сетне да повярвам,че ще се промени живота ни,преди 3 год.продадох единственото ми наследствено жилище.Парите заминаха,оттогава сме на квартира.Миналото лято закупихме къща на 13км.от града където живеем.Къщата изцяло е на кредит.Кредита е на мое име,съпругът ми е солидарен длъжник....Надеждата беше да градим нещо ново,но... :?:
Отношенията продължават да се влошават м/у нас,особено когато сме отново в силни фин.затруднения.Сутринта ми заяви,че не желае да има повече общо каквото и да било с мен и ще си плаща само неговите кредити/има фирмен потр.кредит/,а за ипотеката и наема,който не е плащан вече 5 месеца,да се оправям...Не искам да ви занимавам със семейни кирливи ризи,но истината е че аз виждам своята глупост,какво загубих и как вярвах на химери.Помогнете ми със съвет как да постъпя сега?Не мога с моята заплата да изплащам ипотеката,да стоя на свободен наем и да се издържам/от вноската по ипотеката ми остават само 80 лв.доход!!!Какво се прави в тази ситуация?
Само да допълня ,че с мъжа ми не мога да действам с рогата напред,тъй като е достатъчно агресивен и е способен да стигне далеч в собственото си правосъдие,а аз съм сама с/у всичко,нямам родители,братя или сестри на които мога поне да споделя!
jarface
Нов потребител

Re: Как да се справя с тази ситуация?

Мнениеот jarface » 02 Сеп 2009, 15:37

Хайде бе хора,дръпнете ми поне една критика,къде съм спала толкоз години... :oops: Отговорете нещо,нямам си представа какво да предприема в тази каша!!! :?
jarface
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 02 Сеп 2009, 15:56

Няма да Ви критикуваме, спокойно. Съпругът Ви е съдлъжник по кредита и е солидарно отговорен с Вас. Все едно , какво си заявява пред Вас, банката хич и не е еня за тази работа. Къщата в селото не става ли за живеене?Нямахте ли някакъв процент самоучастие при покупката на тази къща, която да е с пари, които са Ви останали от наследственото жилище?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот jarface » 02 Сеп 2009, 16:27

Благодаря!Бях се отчаяла за получаването на отговор :( Къщата е на замазка само,става да се хвърли един мокет и да се живее,но той вече заяви,че ще отиде там,поне за 2 месеца докато банката си я вземе,а аз да се оправям,голяма съм... :?: Дължа 5 наема на квартирата/1000лв/.
Къщата е купена изцяло на кредит-50000лв,само преди година.Дори и да отида да живея аз там,няма да мога да плащам вноската от 350 лв...!Направо незная накъде да се обърна...Положението е много тежко,аз нямам пари за адвокати или каквито и да били разходи,досега сме плащали редовно ипотеката,но в отношенията обрата е пълен и аз съм в безизходица.Моля,помагайте със съвети!
jarface
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 02 Сеп 2009, 16:39

Странно, че банка е отпуснала кредит и то за селска къща без самоучастие, на както и да е.
В каква насока искате съвет?
Дори и да я продадете ,ще Ви е необходимо неговото съгласие.
Към развод ли вървят нещата?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот jarface » 02 Сеп 2009, 17:28

Ами може и да е странно,но нямаше проблем с отпускането,тъй като се касаеше за закупуване на основно и единствено жилище,семейно...Нещата вървят към раздяла...Думата развод на този етап я свързвам с пари,които нямам ,за да предявявам претенции :( Искам да знам конкретно какво би ми се случило,ако се наложи да си намеря стая под наем за мен и сина ми,която да мога да плащам и спра да внасям по ипотеката...?Освен ,че ще ми вземат къщата и ще я продават,какво още може да ми изисква банката.Съпругът ми със сигурност ще откаже да внася също по ипотеката!Единствено,ако това предприема ще мога да разполагам със заплатата си и да се грижа за сина си...
jarface
Нов потребител

Мнениеот milletti » 02 Сеп 2009, 17:41

Най-добре си преструктурираите кредита - за известен период от време, примерно 10м. или година да плащате по-малко /наполовина/. Обявете къщата за продан и предоговорете условията с наемодателя си. Плащайте си наема, а това което дължите до момента ще му заплатите, като продадете къщата. След това ... от Вас зависи. Но при всички положения от продажната цена ще е добре да си изплатите наведнъж ипотеката, а остатъка евентуално да разделите на две със съпруга си. Така ще излезете на чисто от цялата схема.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот jarface » 02 Сеп 2009, 17:58

Благодаря!Да това е добра възможност,но първо трябва да се разбера с мъжа си,а там нещата в момента са категорични-няма да плаща повече и това е!Колкото и да ми свали банката,лихвата си я иска месечно,а точно сега тя е висока,т.е няма да падне сумата кой знае колко...Наема е 200лв+вноската-пак ми отива цялата заплата.... :?: Мисля за продан на къщата,но трябва да я продам на цената поне,за да изчистя кредита,в което няма лошо,но това е процес във времето,който може и да се проточи/криза е,селски имот е... :roll: /Но все пак е вариант,само как да убедя хазяина да ме чака докато се оправя.Едва ли,вече 5 месеца ме чака човека...Сигурно ще се наложи да се разплатя с някое движимо имущество/телевизор,компютър.../незная просто...
jarface
Нов потребител

Мнениеот milletti » 02 Сеп 2009, 18:16

Не виждам за какво точно ще се разбирате с мъжа си в случая. С банката трябва да се разберете. И не гадайте с колко ще Ви падне месечната вноска. Има възможност тя да Ви бъде намалена с 50% за срок от една година. Все пак, както казвате, криза е. А банките не са агенции за недвижими имоти. Предпочитат плащане, вместо принудително изпълнение. Друг е въпросът, че за момента може и да Ви е по-изгодно банката да вземе къщата, вместо да й търсите купувач. И без това вероятността да цъфнете с лошо кредитно досие в Кредитния регистър никак не е малка. Не че Ви препоръчвам този вариант ... просто разяснявам опциите във Вашата ситуация.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот sunrise » 02 Сеп 2009, 18:34

А продажба без съгласието на съпруга Ви, няма как да стане, ще е атакуемо, ако изобщо намерите нотариус ,който да го направи без удостоверение за тежести.
Първо , изяснете приоритети си:къщата или наема? Ако съпругът Ви не живее в Вас и не дава издръжка на детето, поискайте я след 01.10.2009г. Минималната дори, пак ще Ви е от помощ.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот cveti1605 » 05 Сеп 2009, 08:42

Според може да претендира и за максималния размер на издръжката,не че е много голям де,но все пак.......Детето е на 17г. и нуждите му са огромни в тази възраст,още повече като майката докаже доходите си. Размерът на издръжката зависи и от доходите на бащата,така че е добре да се поинтересувате колко получава.
cveti1605
Младши потребител

Мнениеот donna » 05 Сеп 2009, 09:29

Госпожо хайде да ви дам еди нестандартен съвет , вие развод нямате идете и се настанете в тая къща , междувременно предоговорете кредита .
Тоя човек ви тормози , с едно дело за домашно насилие ще се отървете от присъствието му в жилището до 1г ,тъй като съдът може да постанови насилникът да напусне имота за тоя срок-молбата се подава в 1м срок от насилието било то физическо или психическо .
Вземете и се разведете и ако не се разберете доброволно за собствеността на жилището пак има светлина в тунела.
Сега не зная в тоя имот вложени ли са някви лични средства при закупуването освен кредита ,ако е така опитайте се да докажете ,че са средства от продадения ви наследствен имот -тоест трансформация :wink: , за кредита докажете -принос , тоя има кредити пи фирвмата нищо не внася в домакинството , вие сте се нагърбила със всичко и т.н-иска в 1г срок от развода ...делото няма да е леко но няма и да е невъзможно .
Дори и да нямате развод ,ако сте разделени пак можете да се иска издръжка за детето -иска от него с ваше съгласие .
При развода дори и да ви присъдят семейното жилище то по новия СК ще се дължи наем за вашето ползване ,наем за частта на съпруга , е той ще е предполагам по малко от отва което плащате сега .
Особенно ако не се стигне до доказване на принос и съпруга ви остане с няква ид. част ,а вие ще плащата заема тоя наем може да се прихване срещу вашите внесени банкови вноски така.

Варияти има въпроса е до колко вие сте съгласна с тях .
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси