начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за съдии по вписванията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: конкурс за съдии по вписванията

Мнениеот Biby » 03 Авг 2009, 12:05

hnhn написа:Колеги , не мисля че трябва да седим и да гледаме как се подиграват с нас...
От 233 явили се само 16 допуснати .Истината не се вижда на повърхността ,но понамирисва.Незнам как би трябвало да постъпим ,но поне една декларация да изготвим и всеки собственоръчно да си я принтира и подпише и да праща по пощата в деловодството на МП. Трябва да изразим своето несъгласие иначе кой ще знае че сме недоволни от този конкурс.
Предлагам в такава жалба или декларация ако щете да има като аргументи : на първо място това че в теста имаше въпроси ,засягащи детайлно познаване на невключени в заповедта НА като ЗУТ, ЗНАП,ЗЗД,ДОПК,АПК и др ; на второ място конкурса като такъв не постига целта си ,тъй като още на първия етап са допуснати много по-малко хора от самите места за заемане.
Ако има съгласни , нека одобрим тук една декларация или друго с което да уведомим МП за несъгласието си с този т.н конкурс.

С декларация едва ли нещо ще стане. По-добре ми се струва да се разгласи из медиите. :roll:
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот dedra » 03 Авг 2009, 12:09

колеги разбирам разочарованието ви от резултатите, но погледнете на нещата и от по приятната страна - поне през август няма да мислим за устния изпит.
просто на устния изпит анонимността изчезва .
после се ядосваш за загубеното в четене време.
dedra
Потребител

Мнениеот hnhn » 03 Авг 2009, 12:12

Biby написа:С декларация едва ли нещо ще стане. По-добре ми се струва да се разгласи из медиите. :roll:

С една такава декларация с описани вътре нашите аргументи изпратена от 50 или 100 човека от нас по отделно мисля че ще стигне до Министъра и можем да се надяваме да се разпореди проверка. А и нали трябва да изразим нашето несъгласие лично пред МП, а не да ходим да се жалваме там където няма да ни решат проблема.
hnhn
Младши потребител

Мнениеот dedra » 03 Авг 2009, 12:15

наскоро в новините на btv даваха репортаж за семестриален изпит с тест по наказателно право при проф.стойнов в су.
там резултатите бяха по трагични и от настоящите-човекът беше писал двойки на целия поток.
отговорът на професора беше,че щом петима са го решили то останалите също е трябвало да се справят.
отговорът на една подобна наша декларация навярно ще бъде същия.
dedra
Потребител

Мнениеот hnhn » 03 Авг 2009, 12:25

Мрънкане много ама като стане въпрос да се прави нещо......Жалко че не ви се бори, жалко че не искате да изразите гражданска и професионална позиция. Сигурно е много трудно да изготвим една декларация , всеки да принтира по 1 лист и да даде 60 ст за марка и 15 ст за плик и 20 мин от времето си.
Жалко за самите нас тъй като не уважаваме труда си ,който сме положили за един такъв конкурс.
Има ли съгласни с предложението ми за една такава декларация с което да покажем позицията си пред МП ?
Ако няма кажете вашите предложения ?

ПП. За домашно размислете над думите на Славейков и дали е прав.

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
Хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
“Аз не зная! Аз не мога!” - общ е глас.

И не знаем, не можеме, не щеме
Да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
Един други злобно да се ядеме…

Помежду си лихи, буйни, топорни,
Пред други сме тихи, мирни, покорни…
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни…

Всякой вика “Аман ни е нам хала!” -
а всякому мерамът е развала…
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

Петко Рачов Славейков, 1875
Последна промяна hnhn на 03 Авг 2009, 12:30, променена общо 1 път
hnhn
Младши потребител

Мнениеот Biby » 03 Авг 2009, 12:26

Ако министерството иска да докаже, че конкурса е честен, да бъдат така добри и да публикуват теста с верните отговори.
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот Biby » 03 Авг 2009, 12:29

hnhn написа:Мрънкане много ама като стане въпрос да се прави нещо......

Не е мрънкане. Просто мисля, че и 1000 декларации, подписки, жалби и прочие да пуснем резултата ще е един и същ- ще бъдат назначени "нашите" хора, а не някой друг.
Аз лично нямам против и бих пратила, стига да решим какво.
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот dedra » 03 Авг 2009, 12:30

или колегите класирани до устен да ни светнат с верните отговори
dedra
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Авг 2009, 12:32

Защо не го направите под формата на отворено писмо и не го пратите и по уебсайтовете на телевизиите.Със сигурност ще откликнат , нищо да не стане , поне си мисля , че ще публикуват теста и верните отговори , както и ще позволят всеки кандидат да си види работата.Не е малко!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот hnhn » 03 Авг 2009, 12:39

Нямам нищо против медиите ,може и да помогнат в някаква степен. Но в нормалните човешки отношения , пък били те и между гражданин и институция , е прието ако си недоволен от някого да му го кажеш в очите . Иначе медиите като спомагателен план за по голяма популярност на въпроса не е лоша идея.
hnhn
Младши потребител

Мнениеот dedra » 03 Авг 2009, 12:40

:(
Последна промяна dedra на 03 Авг 2009, 19:01, променена общо 1 път
dedra
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Авг 2009, 12:47

hnhn написа:Нямам нищо против медиите ,може и да помогнат в някаква степен. Но в нормалните човешки отношения , пък били те и между гражданин и институция , е прието ако си недоволен от някого да му го кажеш в очите . Иначе медиите като спомагателен план за по голяма популярност на въпроса не е лоша идея.

Koлега , съгласен съм напълно с Вас , но като гледам , единственото нещо , което може да накара някой от висшата администрация да се поизпоти е да го дадат по "телъвизията".Иначе Ви подкрепям , ако бях участвал в конкурса щях да се включа.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот judex » 03 Авг 2009, 12:55

Не съм участвал на този конкурс, но сега четейки мненията на колегите се убеждавам, че е бил поредният режисиран предварително. Трябва да направим нещо, за да спрат най - накрая т.нар.корифие в правото да се гаврят с нашето време и труд.В противен случай ще продължим да получаваме такива похвали за съдебната ни система. Ще цитирам накрая Che Guevarra : "Vamos a la victoria siempre" .
judex
Младши потребител

Мнениеот dedra » 03 Авг 2009, 13:06

ПРОЕКТ ЗА МЕМОРАНДУМ НА УЧАСТВАЩИТЕ В ПИСМЕНИЯ ИЗПИТ ЗА ДЛЪЖНОСТТА СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА

УВАЖАЕМА Г-ЖО МИНИСТЪР,

Ето - аз дишам,
работя,
живея
и ПО КОНКУРСИ ХОДЯ,
(тъй както умея).

С ТЕСТА под вежди
се гледаме строго
и боря се с него,
доколкото мога.

Но ето, да кажем,
вий вземете, колко? -
НЯКОЛКО ТОЧКИ
от МОЕТО ТЕСТЧЕ,
бих ревнал тогава,
бих ревнал от болка
като ранена
в сърцето пантера.

Може би искате
да я сразите
моята вяра
във дните честити,
моята вяра,
че утре ще бъде
живота по-хубав,
живота по-мъдър?

Какво ще остане
от мене тогава? -
Миг след грабежа
ще бъда разнищен.
И още по-ясно,
и още по-право -
миг след грабежа
ще бъда аз нищо.

За него - МЕСТОТО -
направил бих всичко.

Веднага ще кресна:
"АНУЛИРАЙТЕ!
АНУЛИРАЙТЕ!
По-скоро АНУЛИРАЙТЕ
ТЕСТА, злодеи!"

С УВАЖЕНИЕ:
dedra
Потребител

Мнениеот Biby » 03 Авг 2009, 13:12

Цветана Георгиева Атанасова - кандидат за общински съветник на местни избори 2007г. Пловдив от политическа партия "ГЕРБ"...
Последна промяна Biby на 03 Авг 2009, 13:14, променена общо 1 път
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот titin » 03 Авг 2009, 13:14

Е, в интерес на истината има и колеги, които работят до провеждане на конкурс/или заместват колега, който е назначен до провеждане на конкурс/ които не са изкарали. И за да не бъда голословен:

Веселин Петров Василев 18 Среден 3 108 за Ботевград/замества колежката, която е минала на устния

Фикрет Емин Хабиб 16 Слаб 2 151 0до провеждане на конкурс за РС Ардино

Сигурно има и други.
titin
Потребител

Мнениеот chronometer » 03 Авг 2009, 14:22

dedra написа:ПРОЕКТ ЗА МЕМОРАНДУМ НА УЧАСТВАЩИТЕ В ПИСМЕНИЯ ИЗПИТ ЗА ДЛЪЖНОСТТА СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА

УВАЖАЕМА Г-ЖО МИНИСТЪР,

Ето - аз дишам,
работя,
живея
и ПО КОНКУРСИ ХОДЯ,
(тъй както умея)..........

Жестока перифраза на Вапцаров. Поздравления, колега. За съжаление обаче, в МП от едното ухо им влиза, от другото им излиза! Не са в състояние да оценят брилянтния ви "тунинг". :D За тях е по-подходящ Ботев - "Лошия - с ножа по глава! Пък ще си викна еврокомисаря!" :twisted: :twisted: Само от това разбират!
chronometer
Младши потребител

Мнениеот dedra » 03 Авг 2009, 14:32

дано новото мп ни донесе повече късмет и справедливост
dedra
Потребител

Мнениеот rumlana » 03 Авг 2009, 15:19

Кучетата лаят, керванът си върви! Ето това е положението, колеги! Перифразите са страхотни, но ако знаеха по какъв повод са те - в гроба щяха да се обърнат и по още някое да напишат! Амин!
Аз съм от тези с верните само 17 и среден три! Искам отговори, та да видя къде ми се губят верните, а за другото е ясно - от 10 години се мъча стени с глава да пробивам! :evil: :twisted: :twisted:
Ако ще се жали - всички съвместно предлагам!
rumlana
Нов потребител

Мнениеот sisita » 03 Авг 2009, 15:34

Засега май никой от форума не се е похвалил :o .И аз отпадам от борбата, но ме е яд за положените усилия и напразните надежди.Не ми е първи конкурс и вече си имам представа как стоят нещата, но ще продължавам да опитвам.Съгласна съм,че ни дължат поне верните отговори на теста и бих се включила в съвмесна декларация.Особено важно е да има прозрачност за свободните места,които ще останат и да обявят как ще се заемат.За съжаление не са написали за кои места кандидатстват 16-те "отличници".Приятна почивка на всички неуспели!
sisita
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити