начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

Земеделски земи.Много наследници?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Земеделски земи.Много наследници?

Мнениеот atanasnikolov » 05 Юни 2009, 13:15

Здравейте.Четох много във форума, но не съм юрист и почвам вече да се обърквам,та реших да питам.Наясно съм, че без адвокат няма да се оправя, но искам да добия бегла представа и дали да се захващам.Пра-прадядо ми е умрял 1951г. и оставя близо 25 декара/12 имота/ земеделска земя на 6 наследника, а и те вече не са сред живите.Имотите са въстановени с решение на П.Комисия на наследниците на дядо ми през 1999г. Никой за десетки години, не се е поинтересувал и няма да се поинтересува за тях.Вероятно наследниците са много, а някои са и извън България- Сръбско.Въпроса ми е има ли законен начин за придобиване на имота от майка ми ,която е един от наследниците.Имота е във селски район, не е в регулация и въобще не е апетитна хапка, но пък си ни е наследство.Благодаря предварително.
atanasnikolov
Нов потребител

Re: Земеделски земи.Много наследници?

Мнениеот finnan » 05 Юни 2009, 15:50

Останалите могат да продадат на майка Ви, за отсъстващите - с пълномощно по пощата. Ако и майка Ви е наследник може и делба. За придобиване по давност - трудно, но е възможност.
finnan
Младши потребител

Мнениеот atanasnikolov » 05 Юни 2009, 15:59

Чл.59 (1) Когато лицето,което има право да наследява, е с неизвестно местожителство или макар местожителството му да е известно ,но не е поело управлението на наследственото имущество,районният съдия,служебно или по искане на заинтересуваните,назначава управител на наследството.
(2) Управителят трябва да направи опис на наследтвеното имущество.Той предявява и отговаря по исковете относно наследтвените имущества и задължения.За изпълнение на наследствените задължения, на заветите и за продажба на наследствените имоти той трябва да иска разрешение от районния съдия.
Това го цитирам от ЗН, дали има нещо общо с нашия случай и дали е приложимо на практика.
atanasnikolov
Нов потребител

Мнениеот finnan » 05 Юни 2009, 16:11

Чл. 1. от неписаните правила на юристите в България: Оставете тълкуването на правните норми на професионалистите.
:)
А сега сериозно, не вадете отделни норми от контекста и да тъкувате само тях.
Но ако си вярвайте - действайте както смятате за добре, всеки се учи от грешките си ;)
finnan
Младши потребител

Мнениеот atanasnikolov » 05 Юни 2009, 17:26

Всички Вие знаете много повече от мен, не споря.Просто пак казвам искам да добия бегла представа за вариантите.
atanasnikolov
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба