начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Устен изпит за мл.прокурори

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот T.A.R.A. » 18 Мар 2009, 22:01

Създавам тази тема, защото просто ми омръзна да следя всички теми за това - казуса от изпита, резултатите от изпита и какво ли още не.Нека се съсредоточим върху предстоящото.Моля колегите с опит от предходни години по конкурси, да го споделят.
T.A.R.A.
Потребител

Re: Устен изпит за мл.прокурори

Мнениеот vale4ka » 19 Мар 2009, 09:45

Здравейте,радвам се че има нова тема за устния,че и аз станах луда да прелиствам 2-3 теми.Присъединявам се към молбата на ТАРА някой минал по този път да информира какво точно се случва на устния,защото ми е много притеснено от неизвестното.
vale4ka
Младши потребител

Мнениеот Biby » 19 Мар 2009, 10:04

Опит от конкурси нямам, така че не мога да споделя.
Но си мисля, че най-вероятно ще има въпрос и от гражданското :?
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 20 Мар 2009, 11:41

Надявам се да не стана досадна с въпросите си относно устния изпит, но все пак нека стане ясно как точно протича.За мен основно представляват интерес мненията на хората, явили се на последния такъв.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот qwerty_iop » 30 Мар 2009, 13:35

Нека колегите явили се днес да споделят как минава изпита и каква е комисията?
qwerty_iop
Младши потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 30 Мар 2009, 14:46

Да, може ли по-детайлно да споделят тези, които са минали?Само въпроси по това, което ти се е паднало ли питат?Има ли допълнителни въпроси, от кои науки?Хайде, колеги, не ме дръжте в напрежение.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот buba » 30 Мар 2009, 23:38

Колеги, просто няма какво толкова в детайли да се обяснява.Всички сте ходили по изпити.Влизаш,теглиш по един въпрос от наказателно и гражданско право,сядаш мислиш,ако искаш пишеш и сядаш пред комисията да говориш.От опит бих ви споделила,че ако например гражданския въпрос ви е по-слаб,започнете от него,за да може после да задълбае комисията върху наказателния/както беше при мен/.Пък и истината е ,че комисията си разбира повече от наказателно право.Желая успех на всички колеги.
buba
Младши потребител

Мнениеот qwerty_iop » 31 Мар 2009, 10:06

На устен за младши прокурори - теглиш от гражданското? :shock:
qwerty_iop
Младши потребител

Мнениеот jegosan » 31 Мар 2009, 10:16

По мое скромно мнение, е правилно да се тегли и въпрос от гражданско право. Все пак за да си прокурор освен наказателно право и процес, следва да се познава до основи гражданското право, доколкото предмет на наказателното са и противоправно развилите се граждански и търговски правоотношения. Мнението ми е обективирано от действителността и мога да подкрепя с множество примери.
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот maskatanazoroastar » 31 Мар 2009, 10:46

Колега Buba не заблуждавайте хората, да си разпиляват силите и да готвят и гражданско право. На изпита се теглят два въпроса - един от материалното и един от процесуалното [url]НАКАЗАТЕЛНО[/url]право.
maskatanazoroastar
Нов потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 31 Мар 2009, 13:10

Моля колегите, които нямат информация относно изпита да не пишат такава във форума, за да не подвеждат другите!!!Защото в мен не се формира яснота за изпита, а предположения кой може да лъже и кой - не.В крайна сметка тук целта е информация и взаимопомощ, а не писане на каквито и да било мнения.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот buba » 31 Мар 2009, 18:37

Колега маската на зоро или незнам как точно се наричате,незнам кога точно сте се явявали, но аз се явих тогава,когато излязоха казусите в Монитор.Явно вие не сте запознатия и вие подвеждате,защото за нещастие точно скапания граждански конспект ме провали.На казуса за лъжесвидетелстването имах 5.75 и с тоя граждански въпрос /владелчески искове/ ме прецакаха с 5.00 и не се класирах,т.к.бях писала само един град.Обяснявам ви го колеги ,за да сте подготвени за изненади,защото и аз преди да се явя на устния никъде не беше упоменато,че ще има вкл. граждански конспект,но сутринта на изпита бях неприятно изненадана.Естествено някои хора знаеха за това,а други имаха късмет ,че са се явявали на съдийски и бяха подготвени.Но не и аз!!!!!!!
buba
Младши потребител

Мнениеот dimitur_vg » 31 Мар 2009, 18:59

Колеги,аз днеска бях на устен.НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ - ВЪПРОСИТЕ СА САМО ОТ НАКАЗАТЕЛНИТЕ НАУКИ - ПО ЕДИН ОТ МАТЕРИАЛНОТО И ПРОЦЕСУАЛНОТО ПРАВОРазделени са на две части:от 1 до 25 и от 26 до 38.
Задават допълнителни въпроси свързани с основните,които сте си изтеглили. Комисията като цяло е положително настроена,не се заяждат.Изпита минава леко без да се нагнетява допълнително напрежение.
dimitur_vg
Младши потребител

Мнениеот buba » 31 Мар 2009, 19:06

Ама какво означава "не се лъжете".Вие сте много интересни.Хем искате да знаете как е било минали години,хем не се съгласявате като ви го напише някой.Вие не разбрахте ли ,че във ВСС си правят каквото си искат и просто имате късмет ,че тази година са решили пак да е само наказателно- правна материя.Наистина нямам намерение повече да се вкл. в тази тема,т.к желанието ми беше само да помогна,а пак излязох виновна.Успех на всички.
buba
Младши потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 31 Мар 2009, 20:23

буба, целта на забележките беше не да те принудим да не даваш мнение, а да споделяш достоверно такова.Нямаше да е лошо да споменеш в поста си за кой точно изпит става въпрос, т.е. че се касае за този от преди 2 години, а не за настоящия.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот nuni_ganeva » 31 Мар 2009, 21:49

през 2006 наистина имаше и въпрос от гражданскоправните, но сега са само от наказателноправните. Теглиш два въпроса и около 15 минути мислиш. Допълнителни задавт само по въпросите, но това беше при комисята, пред която аз говорих. За другите казваха, че задавали и въпроси които не са от изтеглените, но пак от наказателното. Въпросите които изтеглих бяха: 1. длъжностно присвояване и обсебване, обща характеристика и състави и 2. производство за възобновяване на наказателните дела. Не се заяждат, изчакват те да говориш по въпросите и след това те питат.
nuni_ganeva
Младши потребител

Мнениеот dimitur_vg » 31 Мар 2009, 22:15

Към buba
Като казах НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ имах предвид колегите,на които тепърва предстой да се явят на устен изпит да не се притесняват,понеже няма да има въпроси от гражданското;не се лъжете да четете и гражданските науки - това имах предвид и то за конкретното явяване.Аз се явявам за първи път и няма как да знам през миналите години как се е провеждал изпита.Казах НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ,защото и аз самия се додлъгах и минах и материята по гражданските, а всъщност не е трябвало.
Това имах предвид, а не да засегна някого.Ако сте го приели по този начин - личните ми извинения към Вас
dimitur_vg
Младши потребител

Мнениеот ozzo_123 » 31 Мар 2009, 22:49

да, няма смисъл да четете по граждански науки - още вчера Ви казах изявлението на комисията.......... а това че питали за гр. науки е прецедент... по принцип има и конспект с публично-правни ........ и аз се явих за първи път, и дочух че минали години наистина е имало и граждански въпрос, но наредбата беше променена 2007 или 2008 година, а самите конспекти са от лятото на 2008....... и отново късмет на всички и успех....... :D
ozzo_123
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Мар 2009, 23:30

Ако целта ви е само да прескочите ситото - мерси, но предпочитаме блондинки.

А самите блондинки - предпочитат - брилианти (брилиянти).

Прокурори, искаме от Вас дръзка ръка, хладно сърце и красив ум.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Апр 2009, 04:10

:roll: Какво "против" блондинките, колега?
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити