начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

Моля за съвет относно подялба на недвижимо имущество

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет относно подялба на недвижимо имущество

Мнениеот veselin2222 » 23 Мар 2009, 21:07

Имам 1/2 собственост от лятна кухня в един град. Понеже аз не живея в този град, сестра ми се е настанила и ползва цялата лятна кухня, тъй като тя живее там. Искам да си уредим отношенията, в смисъл да ми освободи моята част но тя мълчи, а догодина стават 10 години от съдебното решение за подялба.

Моля да ми отговорите, имам ли право със задна дата да и поискам наем и ако имам, на основание на кой член.

Благодаря ви,

Веселин
veselin2222
Нов потребител

Re: Моля за съвет относно подялба на недвижимо имущество

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Мар 2009, 21:23

От момента на поканата - тя Ви дължи наем.

Но Вие по-добре заключете вашата половина, ако е възможно - пък така тя ще се задължи да плаща.

Съсобствеността е най-лошата форма на собственост - нещо като сиамски близнаци с разстройство (извинявам се, ако някой вечеря в момента).
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 21:57

Опитваме се да дадем поне някакво мнение, но и Вие сте нетърпелив - не може сега за една лятна кухня да има веднага отговор.

Изчакайте седмица-две.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот finnan » 30 Мар 2009, 12:12

Здравейте, въпреки че изтичат 10г., много трудно ще се придобие по давност - така е при съсобствеността, но това да не Ви успокоява, всичко може да се докаже в съда.
Искайте си или цена за това че се използва и вашата част или си поделете имота и си вземете парите, като уравнение на дела Ви
Успех
finnan
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 31 Мар 2009, 12:25

Съгласна съм с написаното от ivan_lawyer, че "съсобствеността е най-лошата форма на собственост".
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба