начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

разрешение от ОИТ по чл.333

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

разрешение от ОИТ по чл.333

Мнениеот jess_bg » 14 Мар 2009, 22:14

Съгласно административното и трудово законодателство ОИТ се явяват "последна инстанция" - становищата им не подлежат на контрол или обжалване
Последна промяна jess_bg на 29 Яну 2010, 22:34, променена общо 1 път
jess_bg
Младши потребител

Re: ??? разрешение за съкращение от ОИТ по чл.333,ал.1,т.3 и т.4

Мнениеот jess_bg » 16 Мар 2009, 08:13

Сори, изрично я публикувах в Трудовото право...
Но пък и току-що се регистрирах - може да се е объркало нещо когато е тряблало да се логна наново, след като я подготвих за изпращане
моля за извинение
дано все пак някой вземе отношение по нея
поздрави
jess_bg
Младши потребител

Мнениеот jess_bg » 16 Мар 2009, 12:56

Здравей ivi,
за съжаление не става дума за мързелив студент, а за ситуция, в която съм в момента, и дори наетата от мен адвокатка е затруднена, та се опитвам да се справя самостоятолено.
Затова ако можеш наистина, помогни!!!
jess_bg
Младши потребител

Мнениеот jess_bg » 16 Мар 2009, 13:19

по искане за целесъобразност, може би нямам шанс, но като законосъобразност на ПО СЪЩЕСТВО, тъй като неговата валидност се явява преюдициален въпрос, относно законосъобразността и на самото уволнение дали няма някакъв шанс? :roll:
jess_bg
Младши потребител

Мнениеот jess_bg » 16 Мар 2009, 17:41

не само съм посетила адвокат, но съм и платила хонорар от 300л - само дето не ми дават шансове за успех
сиреч ходенето при адвокат, при това един от най-добрите, и то в много голям град, не е гаранция за лесно решение на проблема ми
затова питам тук, ако някой все пак е успявал да намери начин да защити клиента си в съда по този казус
jess_bg
Младши потребител

Мнениеот jess_bg » 17 Мар 2009, 12:56

Значи, в крайна сметка излиза, че регионалните инспекции по труда не са длъжни да мотивират разрешението си по чл.333,ал.1, т.3 и т.4 от КТ, макар и разполагайки с нужната доказателствена документация за служителя по КТ, нито пред висшестоящия административен орган, нито пред съда, освен ако не е налице ДРУГО ОСНОВАНИЕ за оспорване законността на съкращението????
jess_bg
Младши потребител

Мнениеот jess_bg » 17 Мар 2009, 15:20

чудя ви се на всичките тука...
ако сте адвокати наистина и с това си вадите хляба, що за излишно време имате да преповтаряте едно и също... и що за грубост ви избива???
задала съм тема и който желае, ще пише по нея, който не - няма.
Колкото до "умнотията" - не се ли сещате, че с всяко писание, каквото и излияние да е, ми вдигате рейтинга - сиреч качвате ми темата в началото.
Така че, и това си е помощ!
Благодаря
jess_bg
Младши потребител

Мнениеот Melly » 17 Мар 2009, 16:29

Аз пък ви се чудя на Вас колега jess_bg. :oops:
ОТГОВОР получихте в началото, доколкото бе възможно да се определи по първоначалните ви данни. По-късно и друг колега изрази подобно разрешение на въпроса.
Е, не ми остава нищо повече от това да Ви посъветвам, и то добронамерено, да си отворите книжките (КТ, ГПК и съдебната практика), вместо да чакате наготово помощ. У мен се затвърди впечатлението, че с Вас говорим на различни езици. :oops:

И не се заблуждавайте, че сега като се "качи темата Ви" нагоре, това е добър атестат за питащия :evil:

П.П. Поради сходство на казусите по предмета си и от субектна страна, ще пейстна този отговор и в другата тема.
Много моля, не го възприемайте като спам - говоря съвсем сериозно :!:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот jess_bg » 17 Мар 2009, 18:43

благодаря и тук на модератора, че е отстранил недобронамерените коментари
Приятна вечер на всички
jess_bg
Младши потребител

Мнениеот jess_bg » 18 Мар 2009, 16:44

Започва вече да ми става забавно
Българска му работа - и "коментаторите" и коментарите им само спам...
Когато преди много години правех първи стъпки в интернет ми липсваха бългаски месенджери и форуми - тогова само си упражнявах чуждите езици по 20 часа всеки ден и ми беше безкрайно приятно.
Сега, като виждам какво сме сътворили от този чудесен начин за комуникация, разбирам в какво се е превърнал българският Нет от милите ми сънародници за почти 10-те години, когато нямах време за него.
Жалко за инициаторите на уеб-страниците и на различните форуми, които инвестират и влагат и интелекта и труда си да ни направят европейци, предлагайки ни усуги на родния ни език. Жалко също и за тези потребители, чиято единствена цел е да опорочават всичко това... Ако си общувахме тук на други езици, със сигурност повечето шкарт щеше да отпадне....
jess_bg
Младши потребител

Назад към Трудово право