начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

От безсрочен на срочен Трудов договор??????????

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

От безсрочен на срочен Трудов договор??????????

Мнениеот interactiveboy » 02 Фев 2009, 21:54

Здравейте!Работя от 2 години в настоящата фирма на безсрочен(постоянен) ТД.Предлагат ми др длъжност НО НА СРОЧЕН ТД за срок от 1г. ,с досегашната заплата.Имам ли право да откажа и какви биха били последствията?Благодаря предварително!
interactiveboy
Нов потребител

Re: От безсрочен на срочен Трудов договор??????????

Мнениеот interactiveboy » 03 Фев 2009, 12:32

Само да поясня че според мен че се търси начин да махнат човек,но без да съкращават щат защото процедурата е по-сложна.За това си мисля че уловката е в предложения срочен договор-т.е. да те махнат спокойно след няколко месеца.Искам да знам има ли право работодателя да променя едностранно постоянният ТД и при какви условия!Благодаря
interactiveboy
Нов потребител

Мнениеот latina » 03 Фев 2009, 13:15

Работодателят не може едностранно да промена клаузите по трудовия договор.
latina
Младши потребител

Мнениеот interactiveboy » 03 Фев 2009, 13:33

Благодаря!Аз също не искам и не мисля да подписвам.Исках да знам дали съм в правото си да не съглася!
interactiveboy
Нов потребител

Назад към Трудово право