начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Прекратяване на трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудов договор

Мнениеот emito » 16 Яну 2009, 15:54

Здравейте!Работодателят ми ме освободи от работа, поради намаляване обема на работата/каза че ме съкращава/. Предупреди ме 1 ден преди да ме освободи, за което ми изплати обезщетение /1 месечно брутно възнагр./. В заповедта ми за прекратяване на трудовия договор, обаче е записал, че причина за освобождаване е подадена молба от моя страна. Аз не съм подавала каквато и да е молба. Въпросът ми е има ли нарушение от страна на работодателя и как трябва да постъпя в случая? Благодаря предварително!
emito
Нов потребител

Re: Прекратяване на трудов договор

Мнениеот REVOLUTION » 16 Яну 2009, 16:04

Щом не сте подавали молба , да има грубо нарушение на трудовото законодателство.Прекратяването на ТД поради намаляване обема на работа се осъществява като се пусне на работника едномесечно предизвестие , както и след извършването на задължителен подбор и т.н.(освен това се полагат и други обезщетения в този случай!).Прогнозите да спечелите дело срещу работодателя ви и съдът да Ви възстанови на работа са много високи ,разбира се ако коректно излагате фактите.Консултирайте се с адвокат и действайте!

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Трудово право