начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Предписание от Инспекцията по труда

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предписание от Инспекцията по труда

Мнениеот kapka888 » 04 Дек 2008, 08:50

Здравейте. Поради отказ на предишният ми работодател да ми оформи документите при напускане и да ми изплати възнаграждението за м.септември и м.октомври както и обезщетение за неползван платен отпуск се наложи да се обърна за помощ към Инспекцията по труда.Беше извършена проверка по случая и съответно получих писмо /след 15.12.2008г. след предварително уведомяване на работодателя да се ява за оформяне на документите и получаване на дължимите суми/. След един ден получих покана от фирмата в която работех да отида в централен офис за получаване на дължимото.Централен офис се намира в друго населено място и при положение че бях заплашвана по телефона от работодателя за това че съм се оплакала в ИТ по какъв начин трябва да си получа дължимото без да ходя до този офис.Благодаря предварително.
kapka888
Младши потребител

Re: Предписание от Инспекцията по труда

Мнениеот kapka888 » 04 Дек 2008, 13:24

E... добре де.Затова питам понеже не сьм наясно.Аз сьм счетоводител а не адвокат и някои неща не ми са ясни. :D :lol: :D
kapka888
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Дек 2008, 10:25

Не виждам пречка да се обадите и да кажете, че сте си загубили картата и парите с ключовете от апартамента Ви.
След това поставете срок от 3 дни, да Ви преведат парите и да Ви връчат документите в час и ден, удобни за Вас.
Все пак фирмата поддържа централен офис, малък офис, така че става ясно, че е оборотна - значи ще отделят 1 човек и ще го командироват до Вашия адрес. Ако им съдействате и се разкарвате - улеснявате бюрокрацията им, пък и ще им е за урок. Освен това, не виждам пречка, след като сте съкратени от обособен счетоводно и юридически клон, той да Ви извърши заверката на документите.
Но пък ако трудовия договор е с точно централния клон, не рискувайте, защото не е перфектно. От друга страна няма краен срок, в който да загубите правото си да получите документи и заплати - парите даже се олихвяват. Вашия случай е описан в Страсбург, като в случая е осъдено едно ведомство да заплати обезщетение, именно защото е разигравало с централен - местен клон пострадалата. Но вашия случай е частен.
Сами разбирате, че коментарите в подобни форуми нямат за цел да свършат нещата вместо Вас - рискът е изцяло Ваш.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 13 Дек 2008, 19:29

ivan_lawyer написа:Но пък ако трудовия договор е с точно централния клон, не рискувайте, защото не е перфектно. От друга страна няма краен срок, в който да загубите правото си да получите документи и заплати - парите даже се олихвяват.....
Вашия случай е описан в Страсбург, като в случая е осъдено едно ведомство да заплати обезщетение, именно защото е разигравало с централен - местен клон пострадалата...

Почитаеми колега ivan_lawyer
бихте ли предоставили инфо относно коментираното дело в Страсбург ...ще бъда благодарен !
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот nat » 15 Дек 2008, 10:02

Уважаема гостожо Спасова,
отворете си личната електронна поща. Там ще намерите отговорите на Вашия въпрос. Отговорът Ви е изпратен на 11.12.2008 г. Желателно е и да направите справка с текстовете на чл.270 КТ и Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж.
nat
Потребител

Назад към Трудово право