начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

моля помогнете ми със съвет

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля помогнете ми със съвет

Мнениеот v_gencheva » 05 Дек 2008, 13:54

Здравейте, трябва ми малко помощ.Бях в отпуск по майчинство, който прекратих на 3.11.2008 , от 5.11.2008 до 02.12.2008 бях в платен годишен отпуск и от няколко дни съм на работа. Вчера шефа ми заяви , че няма пари да ми плати отпуска, а щял да ми даде някакви пари колкото да не е без нищо.Има ли право да го направи ,аз каво да напражя да си защитя правата, и ако в началото на другата седмица ми даде "някакви" пари да ги взимам ли изобщо?

Благодаря ви много
v_gencheva
Нов потребител

Re: моля помогнете ми със съвет

Мнениеот chima » 05 Дек 2008, 14:01

Ако все още сте на работа , не може да получите пари за неизползван отпуск, а ако са Ви прекратили договора, са длъжни да Ви изплатят обезщетение за неизползван отпуск.
chima
Потребител

Мнениеот v_gencheva » 05 Дек 2008, 14:05

аз съм ощв на работа, договорът не ми е прекратен, нито съм с предизвестие,отпускът ми е ползван обаче преди месец, просто работодателят ми каза, че няма пари да ми го изплати.
v_gencheva
Нов потребител

Мнениеот ivankavrakov » 05 Дек 2008, 16:02

Щом сте била в платен отпуск, работодатерят ви дължи работна заплата за периода на отпуска. Няма никакво основание да не го плати.
ivankavrakov
Потребител

Назад към Трудово право