начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

прекратяване на трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прекратяване на трудов договор

Мнениеот yanitsa_86 » 18 Ное 2008, 17:53

Здравейте! Имам следния въпрос: На 5.11 подадох молба за напускане на работа. При предаването й на работодателя ми той написа "Да се счита от 24.11" и сложи подпис. Днес ми съобщава, че мога да бъда освободена от 1.12, а аз нямам възможност и тази седмица след 24-ти да работя. Та въпроса ми е: може ли при това положение той да ме задължи да остана на работа до 1-ви?
yanitsa_86
Нов потребител

Re: прекратяване на трудов договор

Мнениеот neo76 » 25 Ное 2008, 21:27

Ако ви забавят изплащането на заплата след уточнения в договора срок,може да напусните без предизвестие!
neo76
Нов потребител

Мнениеот zoom » 26 Ное 2008, 16:52

На документа някъде личи ли, че го е получил на 5-и? Ако да, след един месец си свободен, ако не - тая забележка - тя ще важи. Нищо не може да те задължи, след като има предизвестие за напускане. Това в случай, че по договор нямате уредено по-дълго предизвестие. Едномесечния срок е по закон.
Това е. Успех!
zoom
Потребител

Мнениеот vetre » 27 Ное 2008, 22:15

ми вземи си един болничен или ще платиш само неотработените
дни от предизвестието.
vetre
Потребител

Назад към Трудово право