начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

частично снемане на запора по сметката?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

частично снемане на запора по сметката?

Мнениеот kasij » 07 Ное 2008, 00:27

Здравейте!

Искам да попитам дали е възможно да поискам от синдик на дружество в несъстоятелност да предприеме частично снемане на запора по сметката на работодателя - до размера на дължимото обезщетение ,по повод изплащането и получаването ми на обезщетения за майчинство от НОИ чрез работодателя-обявен в несъстоятелност.
kasij
Нов потребител

Re: частично снемане на запора по сметката?

Мнениеот kalahan2008 » 07 Ное 2008, 01:15

Нищо не разбрах от въпроса Ви. Синдикът няма правомощия нито да налага, нито да отменя запори. А и обезщетенията за майчинство се плащат от НОИ, но не чрез работодателя.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kasij » 07 Ное 2008, 10:13

Обезщетенията се изплащат от НОИ,но съм при заварено положение и ги получавам чрез работодателя.Проблема е ,че ако НОИ ги преведат по набирателната сметка на фирмата в несъстоятелност,няма да мога да ги получа,а ще отидат при кредиторите,които са превилигировани в "списъка на кредиторите"
kasij
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 07 Ное 2008, 10:37

В какво заварено положение сте, от колко години сте в болнични?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот kasij » 07 Ное 2008, 11:13

В отпуск за отглеждане на дете до 2г. съм и тоя месец изтича,а обезщетението не съм го получавала от април,т.е.сумата доста набъбна
kasij
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 07 Ное 2008, 20:52

Чл. 40. (3) (Доп. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Паричните обезщетения за временна неработоспособност, трудоустрояване, бременност и раждане и за отглеждане на малко дете и помощите от държавното обществено осигуряване се изчисляват и изплащат от териториалните поделения на Националния осигурителен институт на осигурените лица по декларирана от тях банкова сметка. Ако лицето няма право на обезщетение или помощ, длъжностното лице, на което е възложено ръководството по изплащането на обезщетенията и помощите, издава разпореждане за отказ. Разпореждането се отменя, ако в давностния срок по чл. 115, ал. 4 лицето или осигурителят представят нови или допълнителни доказателства, установяващи правото на обезщетение или помощ.

Мисля, че се прилагат новите разпоредби на закона и от НОИ следва да ви превеждат сумите по Вашата сметка, която посочите.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Трудово право