начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство

Мнениеот klukaki » 06 Сеп 2008, 00:52

Здравейте,
Искам да попитам какво точно означава наследство дали ако има само задължения, а няма права(недвижимо имущество, има само движими вещи за битово потребление) дали това отново съставлява наследство. Случаят е слдния - наскоро почина вуйчо ми, който няма деца аз съм му племеница и заедно с с сина на неговия брат (мой братовчед) предполагам сме еднинствените наследници. Но той няма недвижима собственост, живееше в общинско жилище, за което плащаше наем. Сега след смъртта му трябва да предам ключа от това жилище, върху което тежат финансови тежести като сметки за ток, вода и няколко неплатени наема. Въпросът ми е трябва ли да се отказвам от наследство с някакво изявление към районния съд, където е открито наследството? Има ли въобще открито наследство след като иама само задълвения ? Могат ли да се потърсят тези тежащи върху държавен имот задължения от мен ? Оценявам вашата помощ и благодаря предварително.
klukaki
Нов потребител

Мнениеот law_master » 06 Сеп 2008, 01:00

Наследството е съвкупност от права и задължения. Не е необходимо да има права за да е налице наследство, то може да бъде и само от задължения. Недвижимите имоти строго юридически също са права - право на собственост. Ако не желаете дълговете на наследодателя Ви да обременят вашето имущество, приемете наследството под опис. Така ще отдилете неговите права и задължения от вашите и с тях ще можете да покриете до рамера на полученото дълговете, без това да влияе в/у вашето имущество.

Студент съм, за по-точна информация :arrow: консултация с адвокат.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Назад към Семейни казуси