начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Неизплатени заплати

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неизплатени заплати

Мнениеот adeliade » 02 Сеп 2008, 18:03

Здравейте, отново повдигам въпроса за неизплатените заплати, но този път в малко по- различен аспект и тъй като не намерих отговор на моя въпрос ще попитам тук. Напуснах работа по чл. 327 от КТ за неизплатени заплати. Работодателят ми дължи 5 РЗ, при напускането управителя на фирмата ясно ми заяви че "Ако искам да ги съдя, но те няма да ми платят и един лев" Сега смятам да завеждам дело срещу тях, въпроса ми е какви документи ще са ми нужни, имам заповед за прекратяване на трудов договор, извлечение 6 месеца назад какви са ми били заплатите, но това което ме притеснява най - много е че не си пазя трудовия договор. Може ли без този документ да се започне дело и какво точно ще ми трябва.
Много благодаря за отговорите!!!!

Поздрави!
Петя
adeliade
Нов потребител

Мнениеот adeliade » 03 Сеп 2008, 12:32

Не предполагах че този казус е толкова труден и никой неможе да ми отговори :( Лоша работа :cry:
adeliade
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 03 Сеп 2008, 12:42

Казусът е елементарен бих казал ... просто на никой не му се отговаря ... ;) (свобода на волята ...)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот punisher » 03 Сеп 2008, 12:46

Не,Г-жо/Г-це,
въпросът ви не е труден.Но за всяка работа си има майстор.Че няма как да знаете какво ви е нужно и какво не.Иначе щяхте да сте колега.
Съвет:няма да се справите сама.Още повече,че с новия ГПК има доста специфики.
За изхода на едно дело,особено парично,е от изключително значение петитума ,исканията за доказателства и фактите ,които ще се доказват.
Успех!!!
punisher
Потребител

Мнениеот adeliade » 03 Сеп 2008, 12:55

Това че няма да се справя сама ми е пределно ясно и никога не съм имала желание да се опитвам исках просто да разбера какви документи да си набавя преди среща с адвокат за да отида подготвена :) . Но както и да е разбрах какво ми е нужно, една адвокатка в друг форум ми отговори на въпроса и се уговорихме утре да се видим с нея и да задвижим нещата. Все пак ви благодаря за вниманието!!!
Поздрави!
adeliade
Нов потребител

Назад към Трудово право