начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

лишаване от наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

лишаване от наследство

Мнениеот annanik1 » 29 Авг 2008, 18:50

Може ли да получа отговор на следния въпрос:
Преди повече от 20 год баща ми и майка ми дариха своята къща на брат ми без условия за гледане и издръжка, но с право на ползване за живеене на 2 стаи от къщата докато са живи и двамата или поотделно. Баща ми почина, брат ми почина и сега в къщата живеят моята майка, снаха ми и нейния син. и двамата се отнасят изключително лошо с майка ми - тя им пречи, макар че къщата е на 2 етажа по 120кв.м. Мога ли да предявя претенции за някаква част от къщата като наследник, лишен от наследство, има ли давност в това отношение.
annanik1
Нов потребител

Мнениеот milletti » 02 Сеп 2008, 13:27

Не, не можете да имате претенции. А родителите Ви най-вероятно са имали причина да постъпят именно по този начин.
И каква връзка има лошото отношение към майка Ви и евентуалните Ви претенции за някаква част от къщата...
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот Гост. » 02 Сеп 2008, 16:35

:roll: Вие, категорично никакви права.
Майка ви, евентуално, може нещо...
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси