начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Могат ли да ме съкратят?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Могат ли да ме съкратят?

Мнениеот vvvvvvv » 26 Авг 2008, 16:05

Работя като учител по химия, със специалност химия и физика - Соф. Университет. Лятото съкратиха моя съприг също учител в същото училище. Сега след приема на новите ученици часовете ми не са достатъчни за цял норматив, същото е положението с часовете по биология и физика. Но моите са най-малко, защото с горен курс химия се учи най-малко. Директорката иска да ме съкрати и да даде моите часове на биолога, който има втора специалност химия. Но физичката е инженер, с преквалификация - т.е. не е магистър физик. Мога ли да имам претенции за чосовете по физика? И могат ли да съкратят и двамата в рамките на една година - детето ни е на 3 години и 3 месеца? Благодаря!
vvvvvvv
Младши потребител

Мнениеот doxa » 26 Авг 2008, 18:54

Здравейте,

По принцип могат да ви съкратят. Но дали ще го направят, остава загадка.
Преценка за прекратяване на ТД остава в ръцете на работодателя ( само при наличието на законните предпоставки).

Успех!
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот vvvvvvv » 26 Авг 2008, 19:34

Благодаря за отговора. Редно ли е след като съпругът ми е бил съкратен и мен да ме съкратят?
vvvvvvv
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 27 Авг 2008, 00:01

vvvvvvv написа:Благодаря за отговора. Редно ли е след като съпругът ми е бил съкратен и мен да ме съкратят?

Ако питате за законови пречки - няма такива ... а дали и доколко е редно от човешка гледна точка - тук не сме хора - юристи сме :lol: :lol: :lol:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kavage » 27 Авг 2008, 12:16

Прочетете КТД отнасящ се за учителите. В някой КТД има уговорка, да не се съкращават и двамата съпрузи.
kavage
Младши потребител

Мнениеот kavage » 27 Авг 2008, 12:18

Прочетете КТД отнасящ се за учителите. В някой КТД има уговорка, да не се съкращават и двамата съпрузи, в случай, че сте присъединени.
kavage
Младши потребител

Назад към Трудово право