начало

Бивш прокурор осъди прокуратурата да му плати още 20 000 лева Бивш прокурор осъди прокуратурата да му плати още 20 000 лева

Искане за документи за постъпване на работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искане за документи за постъпване на работа

Мнениеот nevend » 02 Юли 2008, 10:06

Здравейте,

Във фирмата, в която работя ме допуснаха без допълнителни изисквания на временен договор от 6 месеца, а сега изискват от мене медицинско свидетелство, което включва изследвания от вида на флуорограф и др. подробни изследвания. Оставяме на страна свидетелството за съдимост, което вече извадих, както и фактът, че нямам прекъсване на трудовия стаж при прехвърлянето ми от предишната месторабота тук.
В този случай, има ли право работодателят да изисква от мене такъв вид медицинско свидетелство, което е и платено?
Благодаря предварително за отговора,
Поздрави,
Димитров
nevend
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 02 Юли 2008, 10:54

За някои длъжности се изискват специални медицински свидетелства.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот neyurist » 18 Юли 2008, 12:38

Съгласна съм с Вас и намирам публикуването на мнения извън контекста на предварително зададената тема за неумажително. Ако тези г-да и дами са юристи, то нека не търсят в подобни форуми потенциални клиенти, защото едва ли биха ги намерили...както и в реалността, разбира се. Аз съм психолог и мога да обясня поведението им - комплексирани индивиди, неспособни да решат проблемите си, а често и да ги видят. Ще си позволя един съвет - да се обърнат към психолог.
neyurist
Нов потребител

Мнениеот karelia79 » 18 Юли 2008, 12:51

Работодателят има право да изисква документи по своя преценка, ако го има в утвърдените вътрешни правила.
karelia79
Потребител

Назад към Трудово право