начало

Бивш прокурор осъди прокуратурата да му плати още 20 000 лева Бивш прокурор осъди прокуратурата да му плати още 20 000 лева

Прекратяване по взаимно съгласие

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване по взаимно съгласие

Мнениеот cacadu » 08 Юли 2008, 12:22

Здравейте, имам следния казус. Миналата седмица работодателят ме извика и ме накара да подпиша молба за напускане по взаимно съгласие. Отказах, след което ми беше връчена молба за напускане по член 326. Отказах да подпиша и нея и казах, че искам време да помисля, което ми биде отказано. Не ми позволиха и да се допитам до Кодекса на труда.
В крайна сметка след един дълъг разговор се разбрахме да подпиша по взаимно съгласие, като ми бъде изплатено обезщетение в размер на 2 заплати (срокът на предизвестие е 2 месеца). На следващия ден ме извикаха да подпиша заповед за прекратяване на трудовия договор: и попаднах на следното: в заповедта пишеше, че договорът се прекратява по член 326 (не 325), а за неспазеното предизвестие работодателят дължи на служителя обезщетение в размер на 2 брутни заплати по член 220.
Въпросите ми се:
1. Може ли в случая да бъде повдигнат съдебен иск за принуда на служителя и отказ да му се предостави време за размисъл, както и Кодекса на труда?
2. Може ли да бъде повдигнат иск за разминаване м/у член 325 и 326 в молбата и заповедта?
3. Не е ли редно в случая работодателят да предложи прекратяване на трудовия договор срещу обезщетение по член 331?
4. Длъжен ли е работодателят да плаща осигуровки за 2-та месеца, за които изплаща обезщетение?
Благодаря предварително!
cacadu
Нов потребител

Мнениеот blossom » 11 Юли 2008, 12:45

Много неща могат да се оспорят, но това означава да искате отмяна на уволнението.Това ли е вашата цел - да се върнете на работа? От целта ще зависят средствата.
blossom
Потребител

Назад към Трудово право