начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

sos!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

sos!!!

Мнениеот lillydeepblue » 27 Юни 2008, 12:11

Добър ден на всички тук!Имам няколко въпроса на които се надявам да получа отговори,за които предварително благодаря!Омъжена съм от 15 години и имам дъщеря на 14.Съвместното съжителство вече е невъзможно,брака ми не се консумира със месеци ,всеки гледа своите интереси или си мълчи в отделна стая.Всъщност целия ми брак е самотно бягане на дълги разстояния.Съпругът ми е хорист с малко над менималната заплата,от някоко години ходи на работа в чужбина за 2-3 месеца годишно,но сумарно пак взема пари в пъти по малко от мен.
И двамате сме собственици на луксозен апартамент в центъра на Варна.Аз съм мениджър в просперираща частна фирма вече 13 години.Аз съм поела повече от 90 % от издръжката на семейството и то от години.Какъв е шанса да придобия родителски права и собственост над целия имот?При условие че ако аз подам молба за развод очаквам грозни сцени и удари под кръста-най вероятно ще ме изкара алкохоличка,лоша майка и т.н...Общо взето той работи сумарно не повече от 8 часа седмично,като през другото време гледа филми или се занимава със старите си книги.Работата ми е в голяма радиомрежа и изисква 100% концентрация и интелектулна ангажираност-нещо което не би могло да се извършва от алкохолно зависив човек.Трудно ми е да реша как да постъпя -дали развода да е по взаимно съгласие или да предавя иск.Помогнете!
lillydeepblue
Нов потребител

Мнениеот chosen_23 » 27 Юни 2008, 12:18

Ако мислиш, че бихте могли да се споразумеете по цивилизован начин искай развод по взаимно съгласие!
chosen_23
Младши потребител

re

Мнениеот lillydeepblue » 27 Юни 2008, 12:26

Ако е по взаимно съгласие какаво става с родителските права и общото жилище?Мисля че ще е традно да е по цивилизования начин ... :?
lillydeepblue
Нов потребител

Мнениеот daris » 27 Юни 2008, 12:43

За родителските права не може да се отговори, много е малко информацията. За жилището - ако сте го придобили по време на брака, може да го получите изцяло, като след развода, в производство по делба, съдът да го възложи на съпруга, който упражнява родителските права, и то ако няма друго жилище /при положение че това сте Вие/. Собствеността се придобива, след изплащане на дела на другия съпруг. Има и много други възможности - искове за доказване на по-голям принос, или за лична собственост, придобита по време на брака. Във всеки случай, ако не се разберете доброволно, Ви чакат сериозни съдебни битки и Ви е нужен много добър адвокат.
daris
Младши потребител

Мнениеот chosen_23 » 27 Юни 2008, 13:32

Всеки адвокат занимаващ се със семейно-правни спорове за 2-3 години става много добър! По-важното е да е честен! Поразпитайте! В голяма Варна няма начин да няма някой известен в тази област адвокат!
chosen_23
Младши потребител

Назад към Семейни казуси