![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
А пък и за нищожността нали знаете ...май конкурса ще е обречен
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
ДАНО БЪРКАМ НЕЩО
|
|
poli_g написа:Мда...познавам колегата Павлова.., бих казала- умен ход!
Колеги, имате проблем/ да не Ви обезкуражавам/ защото и в населеното място, където съм посочените основания в жалбата са налични. А, както казва и Донна... за нищожност.....срокове няма.
Все пак- успех Ви пожелавам!
donna написа:poli_g написа:Мда...познавам колегата Павлова.., бих казала- умен ход!
Колеги, имате проблем/ да не Ви обезкуражавам/ защото и в населеното място, където съм посочените основания в жалбата са налични. А, както казва и Донна... за нищожност.....срокове няма.
Как ми мирише на един хубав групов иск по ЗОДОВ
ytrewq написа:donna написа:poli_g написа:Мда...познавам колегата Павлова.., бих казала- умен ход!
Как ми мирише на един хубав групов иск по ЗОДОВ
Само дето вреди няма, но пък пропуснати ползи бол![]()
Все пак има разлика нали .......
Между другото вероятно сте схванали къде е хумореската във решението на ВАС. Гафът на Тачева дано да е случаен. Всъщност това вече няма значение. Но съдът приема че жалбоподателката ще претърпи вреди ако не се спре изпълнението на адм. акт, тъй като ще се готви за конкурса и няма да може да посрещне опашката от клиенти пред кантората си. В резултат на което ще претърпи вреди от порядъка на средния доход на г-н Батков за всеки ден прекаран над учебниците. Еми като толкова е сигурна че заповедта е нищожна, защо си е подала документите за участие в конкурс, основан на нищожна заповед, а не прибира пари от клиентите си ?
Логиката е елементарна но не е за елементарни хора .............
Липсата на правен интерес от страна на жалбоподателката е очеваден.
Такъв правен интерес имат двамата нотариуси в Краварна /грешката не е случайна/. Но явно не им стиска да се опълчат пряко на министърката и са си наели муле ............. Интересно дали си вярват че някого ще заблудят. Та те се опитват да прецакат /без да си платят за да си запазят монопола/ и самия г. Танев, който не посмя този път да пусне жалба срещу конкурса. А той не прощава такива самоинициативи и остроумия ........... Мирише ми на скорошна проверка в Краварна от инспектор-нотариуси![]()
![]()
И тогава ще настане едно усвояване на средства /но не от ЕС/
![]()
![]()
Latinici написа:Решение №5729 от 17.05.2008 по Дело №5189/2008
Протокол от заседание на 22.04.2008 по Дело №5190/2008
Решение №4987 от 24.04.2008 по Дело №3149/2008
Решение №5607 от 15.05.2008 по Дело №5190/2008
ОПРЕДЕЛЕНИЕ
по хода на делото
София, 21.05.2008
Върховният административен съд на Република България - Трето отделение, в закрито заседание на двадесет и първи май две хиляди и осма година в състав:
ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВЕНЕТА МАРКОВСКА
ЧЛЕНОВЕ: ЙОРДАНКА КОСТОВА
ГАЛИНА ХРИСТОВА
при секретар и с участието
на прокурора изслуша докладваното
от съдията ЙОРДАНКА КОСТОВА
по адм. дело № 2997 / 2008.
Производството е по реда на чл. 180, ал. 2 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК).
Образувано е по молба на Бисер Демирев Вълев от гр.Айтос - жалбоподател по адм. дело № 2997/2008 г., с която се иска спиране на насроченият за 20.05.2008г. конкурс за нотариуси, в частност досежно едно от обявените две места за назначаване на нотариуси за район на действие - Районен съд София. В молбата не се сочи административният акт - министерската заповед за обявяване на насроченият за цитираната дата конкурс. Твърди се, че ако конкурса се продведе преди постановяване на съдебното решение по обжалване мълчаливия отказ на Министъра на провосъдието за преместването му в съдебен район на действие на Софийски районен съд, то ще обезсмисли съдебния процес и ще накърни правата му за преместване в претендирания съдебен район.
С оглед гореизложеното, Върховният административен съд, в настоящият съдебен състав на трето отделение,
ОПРЕДЕЛИ:
ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ молбата на Бисер Демирев Вълев от гр.Айтос за спиране на насроченият за 20.05.2008 г. конкурс за нотариуси, в частност за едно вакантно място за съдебен район с район на действие Районен съд - София.
Определението подлежи на обжалване с частна жалба в 7 дневен срок от съобщаването му пред петчленен състав на Върховния административен съд.
Вярно с оригинала, ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/ Венета Марковска
секретар: ЧЛЕНОВЕ: /п/ Йорданка Костова
/п/ Галина Христова
icikonti написа:Говорих с т.н. "спечелил кандидат" за моя съдебен окръг!Той ми каза, че вече търсел секретарки за нотариалната си кантора, които да не са от града, ами от друг град, че да не се още разчувало.Неговата информация била, че "търкаляли проверяването на работите" още 2 месеца, за да изглеждало все пак ,че проверяват!Били му смъкнали кожата, ама той не се оплаквал......
За второто нотариално място- нищо не ми каза!Всички сме имали равни шансове, като леко предимство - протежирания от И.И.-П.Р.Д.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта