начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

относно пълномощно

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно пълномощно

Мнениеот vaniela » 20 Май 2008, 11:06

Здравейте, при мен възникна следният проблем.В момента тече процедура по узаконяване на парцел.Необходимо е `да се издаде пълномощно саамо на един от наследниците с цел по лесно да се комууникира пред община пред съд и т. н., въпросът ми е следният:Може ли да се пренебрегне в пълномощното един от наследниците понеже не иска да се разпишиВсички остаанали наслеедуници са се разписали само той отказва п онеже в момента ни атакува да му се препиши друг имот и неговата версия е че ако не му се препише въпросният имот той няма да се разпиши в пълномощното.Моля ви дайте ми конкретен отговор защото досега никой не може да отговори.Благодаря
vaniela
Нов потребител

Re: относно пълномощно

Мнениеот REVOLUTION » 20 Май 2008, 11:16

vaniela написа:Здравейте, при мен възникна следният проблем.В момента тече процедура по узаконяване на парцел.Необходимо е `да се издаде пълномощно саамо на един от наследниците с цел по лесно да се комууникира пред община пред съд и т. н., въпросът ми е следният:Може ли да се пренебрегне в пълномощното един от наследниците понеже не иска да се разпишиВсички остаанали наслеедуници са се разписали само той отказва п онеже в момента ни атакува да му се препиши друг имот и неговата версия е че ако не му се препише въпросният имот той няма да се разпиши в пълномощното.Моля ви дайте ми конкретен отговор защото досега никой не може да отговори.Благодаря

Какво значи да се пренебрегне?Щом не иска да се разпише , пълномощното няма сила за него , а ще важи само за тези , който са го подписали.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот vaniela » 20 Май 2008, 11:19

Добре разбрах, но впоследствие може ли да се узакони парцела без него?Или ако има друг изход пишете.
vaniela
Нов потребител

Мнениеот Melly » 20 Май 2008, 13:03

commander написа:Това дали ще се узаконява лично от всички съсобственици или чрез пълномощник е без значение ! Действията и на един касаят всички...

Само да допълня за яснота:
...."Действията и на един касаят всички", доколкото се отнася до отпочване на процедурата по изменение на плана за този имот. Стигне ли се до съобщаване - всички съсобственици следва да са уведомени, за да могат да подадат възражение в срока. Така че, единствената възможност да постигнете целта си е, след като чичото е надлежно уведомен да не подаде възражение в преклузивния срок.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 20 Май 2008, 13:08

vaniela написа:Добре разбрах, но впоследствие може ли да се узакони парцела без него?Или ако има друг изход пишете.

Ето Ви един възможен изход:
Щом със сигурност узнаете, че чичото се е уведомил, заведете го някъде по-далеч на почивка и се постарайте да бъде зашеметен от преживяванията.....

УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

относно пълномощно

Мнениеот Melly » 20 Май 2008, 19:48

Да, нека преживеят приказни мигове, но обезателно СЛЕД ПОДПИСВАНЕ на съобщението :wink: :shock:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот iskrec » 28 Май 2008, 16:28

vaniela, отговорите на колегите ги няма в нито един учебник а, се извличат от закона след много практика но бъди сигурна, че ще ти свършат работа. Да не забравиш да ни уведомиш как е минала "почивката"!
Аватар
iskrec
Потребител

Назад към Семейни казуси