начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Какви права имам или нямам?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какви права имам или нямам?

Мнениеот Zamislena » 25 Мар 2008, 12:27

Здравейте!Работя в държавната администрация,в която в момента има структулни промени.
По този повод вчера ме накараха да подам молба за преместване в същата администрация, но в друга дирекция - ок,за съжаление го направих-нямах друг избор.Това, което ми казаха, е че това ще е за три месеца докато се пенсионира колежката,която навърши 59 г. през януари, т. с да бъде запазена бройката.Попитах каква ще ми е гаранцията, че няма да изпадна по трасето. Единственото,което мога да направя може би е да не подписвам временен трудов договор, но ще мога ли да съдя министерството, ако ме освободят при положение че вече подписах тази молба за преместване.Не е ли тънък ход, въпреки че заемам длъжността вече 6 г. и образователно абсолютно отговарям на нея,освен това имам и още едно -икономичиско образование-отново магистър.Какво да направя, че да мога поне да се защитя,разведена съм осван това и сам гледам детето си.Моля посъветвайте ме?
Zamislena
Младши потребител

Мнениеот Ntriple » 25 Мар 2008, 13:24

Госпожо, на така поставен въпрос и объркана информация няма как да се даде точен отговор....съжалявам, но дори и да иска човек няма как да ви помогне. Все едно да питате във форум за медицина....боли ме под лявата плешка, но и ме сърби под дясната, какво ми е...
Банално е, но....идете при адвокат.
Ntriple
Младши потребител

Мнениеот Zamislena » 25 Мар 2008, 13:57

Бих искала да попитам,вярно ли е това, което ми казаха,че пенсионерите били защитени три години преди пенсия-питам по повод на това,че попитах защо не преназначет колежката, на която и остават три месеца до пенсия, а мен?И каква е гаранцията,че ще се пенсионира след като тя не желае?Благодаря Ви?
Zamislena
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 25 Мар 2008, 14:13

Дам... така си е ...

Ntriple написа:Госпожо, на така поставен въпрос и объркана информация няма как да се даде точен отговор....съжалявам, но дори и да иска човек няма как да ви помогне. Все едно да питате във форум за медицина....боли ме под лявата плешка, но и ме сърби под дясната, какво ми е...
Банално е, но....идете при адвокат.
inspectora
Активен потребител

Мнениеот mi_mi » 25 Мар 2008, 16:54

В действащия към момента КТ и ЗДС няма норма ,която да поставя тези , които са пред пенсия в по-благоприятстващо положение спрямо останалите работници и служители. Дори знам за случаи, че е по-лесно и УДОБНО да освободиш тези, на които им предстои пенсиониране.
mi_mi
Младши потребител

Мнениеот Zamislena » 25 Мар 2008, 17:11

Благодаря Ви,това е едно от нещата които ме интересуваше!
Zamislena
Младши потребител

Мнениеот Ntriple » 25 Мар 2008, 17:56

mi_mi написа: Дори знам за случаи, че е по-лесно и УДОБНО да освободиш тези, на които им предстои пенсиониране.

Бихте ли ни осветлили кои са тези случаи? :roll:
Ntriple
Младши потребител

Мнениеот dimist » 28 Мар 2008, 17:28

ИМАТЕ ПРАВО ДА МЪЛЧИТЕ.
ИМАТЕ ПРАВО НА АДВОКАТ. АКО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ ЩЕ ВИ БЪДЕ НАЗНАЧЕН СЛУЖЕБНО.
ВСИЧКИ КАЗАНО ОТ ВАС МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА В СЪДА!
П.П. - тъй като все пак не сме в Америка, за кой дявол сте се вкопчили в копанята на дължавната администрация? А и в профсъюзите имат юристи, които дават безплатни консултации.
П.П. - поне в София има недостиг на наистина квалифицирани кадри, а като си представя на вашата позиция каква е заплатата..... или както се казваше навремето - "като се знам какъв инженер съм , как да отида на лекар".
dimist
Потребител

Назад към Трудово право