начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Наследствени дялове

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствени дялове

Мнениеот mygeorgia » 14 Мар 2008, 15:41

Моля за съвет и предварително Ви благодаря.

Става въпрос за апартамент, изцяло собственост на дядо ми. След неговата смърт през 1979 г., той оставя двама наследници – баща ми и чичо ми (баба ми вече е била починала). По същото време (1979 г.) баща ми е женен за майка ми. След съдебна делба, апартаментът е присъден на баща ми, и той е осъден да заплати на чичо ми стойността на половината апартамент. След смъртта на баща ми, в началото на тази година, наследниците му сме трима – майка ми, брат ми и аз.

Бих желал, преди да се обърна към адвокат, да разбера каква част от жилището наследяваме аз, брат ми и майка ми. Единственото което знам е, че наследствените ни дялове ще бъдат равни.

Благодаря Ви още веднъж за отделеното време.
mygeorgia
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 14 Мар 2008, 15:57

Със сигурност не са ви равни дяловете!Дела на чичо ви , които баща ви е придобил следствие на съдебната делба е СИО , освен ако е имало трансформация на лично имущество по чл.20 СК , за което се съмнявам.За точния размер на дяловете Ви потърсете консултация с адвокат.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 14 Мар 2008, 16:26

По груба кръчмарска сметка /без да се погледнат документите/ майка Ви има 1/2, Вие - 1/4 и брат Ви - 1/4. За нещо повече - вижте съвета на колегата по-горе!
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот mygeorgia » 14 Мар 2008, 16:38

ianeva написа:По груба кръчмарска сметка /без да се погледнат документите/ майка Ви има 1/2, Вие - 1/4 и брат Ви - 1/4. За нещо повече - вижте съвета на колегата по-горе!

Благодаря Ви за отговорите и отделеното време.

Току що разговярях с адвокат, който твърди, че в наследствената маса попада само половината апартамент. Според него това е така, защото жилището е придобито по време на брака и е без значение фактът, че баща ми е получил половината от него по наследство, а само другата половина са изплатили съвместно с майка ми. Адвокатът твърди, че сега тримата - аз, майка ми и брат ми получаваме по 1/6, поради което майка ми, която досега е била собственик на половината апартамент 3/6, вече ще притежава 4/6.

Дано колегата Ви да е прав! Отново моля за отговор. Благодаря Ви!
mygeorgia
Нов потребител

Мнениеот karelia79 » 11 Юни 2008, 14:13

Съгласна съм с ianeva, току що ги изчислих.
karelia79
Потребител

Назад към Семейни казуси