- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
В кой РС за нотариус ще кандидатсвате? :?:
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
В кой РС за нотариус ще кандидатсвате? :?:
В кой РС за нотариус ще кандидатсвате?
- vanko85
- Нов потребител
ами да малко е не точно е зададен въпроса...но ми беше интрересно .....Как ще подредите трите РС за който ще кандидатствате? и искам да попитам със сигурност ли ще има този конкурс за нотаруиси.....?
- vanko85
- Нов потребител
Karakochev написа:Колебая се между Трън , Оряхово и Турно Мъгуреле...опаааа.....последното май не става:)))
Става става ,щото според един районен съдия/опс съдийка / в един крайдунавски град българското право се прилага и у Румъния и то още от миналия век
Имама го черно на бяло в съдебното решение, дори съм го предоставила и на колеги така да го имат и да знаят/голям смях падна/
- donna
- Старши потребител
То там как беше юрисдикцията , по фарватера ли ?:)))
Може фарватера да е климнал улеву и уж румънско , .....пък българско.)))
- Karakochev
- Потребител
Karakochev написа:То там как беше юрисдикцията , по фарватера ли ?:)))
Не знам ,но знам ,че става дума за имоти придобити през 20г. в Южна Добруджа/Кралство Румъния/ за ,които госпожата беше написала че се прилага еди кой си бг . закон за нотариусите . При все ,че документа за собственост бе на румънски с превод на български....абе имала е предвид територия ,а не Дунава
Абе тогава територията и на двата бряга е била румънска ,та фалватера не играе тука
- donna
- Старши потребител
Подходящ казус за изпита , кандидатите няма да разполагат нито с превод , нито с румънския закон. Г-н Танев , страхотна идея за вас....
Все пак , друго си е казус - разчитане на турска тапия. Даже хората от малцинствата ще се издънят на арабския правопис.
Румънският е твърде разбираем, има хора с италиански , испански , френски ....може да се ориентират. Щии румънещи, щии:)))
А спецовете по стария турски правопис са 5-6 човека , от които едва ли някой е юрист.
Все пак , друго си е казус - разчитане на турска тапия. Даже хората от малцинствата ще се издънят на арабския правопис.
Румънският е твърде разбираем, има хора с италиански , испански , френски ....може да се ориентират. Щии румънещи, щии:)))
А спецовете по стария турски правопис са 5-6 човека , от които едва ли някой е юрист.
- Karakochev
- Потребител
Karakochev написа:Подходящ казус за изпита , кандидатите няма да разполагат нито с превод , нито с румънския закон. Г-н Танев , страхотна идея за вас....
Чи ни съм си инстълирълъ румънскъ клъвиътуръъъ щъ пиша с кирилица
щиу лимба пентру че те интересяза/зная езика защо те интересува/
Румънския няма да ме затрудни ,ама арабския
- donna
- Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|