начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Работодател и синдикат

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работодател и синдикат

Мнениеот Nina_1 » 03 Юли 2007, 16:48

не знам дали правилно пускам темата тук, но случая е следния:
работя в компания, която следва да има представител в европейския работнически съвет на компанията-майка. По закон този представител следва да се избере от Общото събрание на пълномощниците на работниците или от ОС на синдикалната организация. В случая е налице синдикат, но прескачайки процедурата с Общото събрание председателят му се е самономинирал пред ЧР като представляващ работодателя. В резултат работодателя(изп.директори) е подписал някакво "МЕМО", че въпросното лице е представител на работниците в ЕРС.
Въпроса ми е как може да се спре действието на този документ и какво може да се предприеме. Ясно е че трябва да се свика ОС
Каква отговорност има/може да понесе работодателя, че е одобрил лице, което не е избрано по законния ред?
Дали можете да ме насочите към специализиран по темата юрист
Nina_1
Нов потребител

същия проблем

Мнениеот borini » 06 Яну 2008, 18:22

В предприятието където работя се получи същата ситуация!!!При нас разликата е че сме три синдиката и по същия начин от отдел "Човешки ресурси" си харесали председателя на единия синдикат и изп.директор го командирова,като представител на работниците.По-големия проблем е че другите два синдиката дори не бяхме уведомени и научихме това впоследствие!!!
borini
Младши потребител

Назад към Трудово право