начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

отново издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отново издръжка

Мнениеот bubi69 » 12 Дек 2007, 23:18

Здравейте всички във форума.
Разведена съм от 07.02.2006г, като преди това не съм живяла със съпруга си от 1998г. По решение на съда трябва да получавам месечна издръжка в размера на 60лв от 01.09.2005г. Сумата, която бившият ми съпруг дължи до края на м.януари 2006г. вкл. ми бе изплатена. От там нататък вноските по издръжката бяха спрени. Посъветвах се с адвокат и ми бе издаден изпълнителен лист, в последствие заведох изпълнително дело. Със съдия изпълнителката направихме съответните допитвания и открихме, че съпругът ми няма недвижимо имущество и леки автомобили на негово име, също така и не работи на трудов договор. Задействахме процедурата по изплащане на издръжката от Общината според Наредбата от 2003г. В същото време заведох и наказателно дело срещу бившия си съпруг. Делото бе насрочено за 01.11.2007г. Тогава обаче бившият ми съпруг не се яви, не се яви и неговата адвокатка. Причината беше служебната ангажираност на същата. На следващото заседание се яви адвокатката на съпруга ми и помоли прокурора за споразумение. Поради което на делото отново не бе дадено ход. Въпросите ми са два: 1. Сумата по обвинителен акт не съвпада с тази, за която аз претендирам. Предполагам, че това е сумата, която той ми е дължал до завеждането на наказателното дело. Как да процедирам за следващите месеци, тъй като месечна издръжка и след това не ми е плащана? 2. Има ли вероятност отново да не се явят бившият ми съпруг и адвокатката му на насроченото следващо заседание на съда? Между другото процедурата по изплащане от общината по неговия постоянен адрес съм я спряла, точно поради причината, че може тези суми да ми бъдат изплатени от длъжника (бившият ми съпруг).
Предварително ви благодаря.
bubi69
Младши потребител

Мнениеот bubi69 » 13 Дек 2007, 18:26

В интерес на истината адвокат не съм наемала, само съм се консултирала. Действията съмз предприела самата аз, със съдействието на съдия-изпълнителката по делото, за което й благодаря.
Благодаря и на всички, които със съвета си ми помогнаха.
Пожелавам на всички весело посрещане на празниците и още дълго време да помагате на хората изпаднали в беда :)
bubi69
Младши потребител

Назад към Семейни казуси