начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

документи за развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

документи за развод

Мнениеот Just Me » 23 Дек 2005, 22:54

Здравейте,
искам да ви попитам от къде да взема молба за развод? Има ли начин да видя образец на молбата в интернет?
Благодаря Ви за информацията предварително.
Just Me

пурко

Мнениеот ari » 23 Дек 2005, 23:03

Напишете си имейла!
ari
Младши потребител

Мнениеот Just Me » 23 Дек 2005, 23:10

Just Me

Мнениеот selena123 » 24 Дек 2005, 18:40

Здравейте!Моля за съвет и помощ!Бих искала да получа формуляри за молба за развод.бихте ли ми обяснили как да постъпя:аз съм на 32 години, от 13 години живея заедно с родителите на съпруга си в техния двустаен апартамент.Съпруга ми е единствен син и много се влияе от майка си, което е било нееднократно причина за разправии помежду ни.Имаме 11 годишна дъщеря,която съм отгледала без ничия помощ и желая да остане при мен.Нямам никакви имущественни претенции към съпруга си.Просто искам да ЖИВЕЯ живота си не по техните правила.
selena123
Нов потребител

Мнениеот aseim2 » 12 Ное 2007, 18:02

Моля да ми изпратите необходимите документи (образец/молба) за на ..........благодаря
Последна промяна aseim2 на 16 Фев 2010, 16:26, променена общо 2 пъти
aseim2
Нов потребител

Мнениеот aseim2 » 12 Ное 2007, 18:28

E, айде пък аз намерих и ще дам една примерна мобла за тези като мен! А на вас :P
ДО
...................РАЙОНЕН СЪД
БРАЧНА КОЛЕГИЯ

И С К О В А М О Л Б А
От ................................, с ЕГН: ....................
Гр. ...................................................................

ПРОТИВ:

........................................., с ЕГН: ..................
Гр......................................................................

За развод

На осн. Чл. 99 ал.1 във вр. с ал.3 СК

Г-Н /Г-ЖО/ ПРЕДСЕДАТЕЛ,

С ответника сключихме граждански брак на ..................г., който е първи по ред и за двама ни.
Семейните ни отношения с ответника са силно влошени, тъй като помежду ни липсва взаимност на чувствата и интересите. Различни са разбиранията ни за живота и имаме принципни различия по въпроси, касаещи съвместното ни съжителство – работа, почивка, характер и обем на ежедневни задължения. В резултат на гореизложеното ние напълно се отчуждихме един от друг. Имаме различни интереси и социални контакти. Гореизложеното доведе до нашата фактическа раздяла, която настъпи през......................
Считам, че бракът ни е лишен от съдържание, непоправимо и дълбоко е разстроен и неговото фиктивно съществуване е неоправдано както от лична, така и от обществена гледна точка.
Ето защо Г-н /Г-жо/ Председател, Ви моля да ни призовете на Съд и след доказване на горните твърдения, да постановите решение, с което да прекратите брака ни като дълбоко и непоправимо разстроен, без да се произнасяте по въпроса за вината и утвърдите Споразумението по чл.99 ал. 3 СК, с което сме уредили личните и имуществените отношения.

Моля да приемете като доказателства: Удостоверение за сключен граждански брак /оригинал/; 1бр. Удостоверение за раждане; Копие от акта за собственост на семейното жилище;Проекто-споразумение по чл. 99 ал. 3 СК; Квитанция за внесена държавна такса.

Приложение: препис от исковата молба и доказателствата за ответника.

Гр. София С УВАЖЕНИЕ:
aseim2
Нов потребител

Мнениеот lawyer3 » 12 Ное 2007, 18:32

Ангажирайте адвокат, ще ви излезе по-евтино впоследствие-вервайте ми
lawyer3
Нов потребител

Мнениеот barri » 12 Ное 2007, 18:34

aseim2 ,само някой трябва да ти каже, че делото не свършва с исковата молба, а със съдебното решение..... и че пак ще опреш до тези, на които се смееш в момента.
barri
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 13 Ное 2007, 13:12

Учудвам се, Just Me и selena123, че все още не сте си ангажирали адвокат. Все пак на вас двамата Ви предстои да вземете едно много важно житейско решение. Един развод в никакъв случай не бива да се подценява....Ето защо, задължително следва да се консултирате с адвокат.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот probono » 06 Дек 2007, 01:13

probono
Младши потребител

Назад към Семейни казуси