начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

възможно ли е?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

възможно ли е?

Мнениеот Анди » 23 Ное 2004, 10:31

Колеги, фирмата, за която работя е Възложител по договор.Договорът е загубен и не разполагаме с него.Имаме само фактури на фирмата Изпълнител.Понеже както се досещате те вече ни дължат страшно много пари и след нотариална покана отказват да платят, въпросът ми е: Мога ли да заведа дело срещу тях, без да разполагам с договор?
Анди

Re: възможно ли е?

Мнениеот lawyer2 » 23 Ное 2004, 10:34

трябва да можеш, фактурите все пак са доказателство за някакви взаимоотношения.
lawyer2
Младши потребител

Мнениеот Mилена.П » 23 Ное 2004, 11:12

Мисля, че можеш. А в съдебно заседание, на основание чл. 152 от ГПК можеш да поискаш от съда да задължи насрещната страна да представи екземпляра от договора, който се намира в нея.
Mилена.П

Мнениеот Анди » 23 Ное 2004, 11:15

Ами ако въобще няма договор?
Анди

Мнениеот Mилена.П » 23 Ное 2004, 11:17

какво основание за плащане е написано във фактурите?
Mилена.П

Мнениеот Анди » 23 Ное 2004, 14:31

Получаване на стока
Анди

Мнениеот Mилена.П » 24 Ное 2004, 09:38

В такъв случай не мисля, че има проблем да си водиш делото и без договор
Mилена.П

Назад към Търговско право