начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

болничен лист

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

болничен лист

Мнениеот veselina_nn » 09 Авг 2007, 14:25

Здравейте, имам следния проблем: имах бременна служителка, която не се яви на работа около седмица без никакво предупреждение. След около 10 дни се обади че е заминала за Англия и там ще остане да роди детето. Ние междувременно прекратихме договора й по взаимно съгласие. Но след още седмица тя изпрати нейни познати да ни уведомят че ще донесат болничен за 45 дни преди раждането и искат да го обработим и да изтегли болничните въпреки че не е в страната и болничният е фалшив.
Въпроса ми е следния как да постъпим, може ли да откажем да приемем болничния. Тя настоява че ще го изпрати и си иска болничните. От нои ни казаха че няма право на болничен щом не е в страната.
Моля посъветвайте ме.
Благодаря предварително.
veselina_nn
Нов потребител

Мнениеот genius75 » 10 Авг 2007, 12:10

Болничните се изплащат по реда на КСО. Това не е тема за този форум , а във форума за осигурително право.
genius75
Потребител

Мнениеот genius75 » 10 Авг 2007, 12:11

Днес съм добър.
Обжалвайте болничния лист.
genius75
Потребител

Мнениеот pitasht » 10 Авг 2007, 15:18

Мисля, че има ред по който може да бъде обзсилен болничния лист. Може би напишете писмено до РУСО ,че Ви е известно, че лицето е в чужбина и имате съмнения за истинността на болничния. Май те правеха няккави проверки и обезсилваха болничния, но не съм много сигурен.
А и не забравяйте да прекратите трудовия й договор и да го регистрирате в НАП, за да нямате повече неприятности. Щом е прекратен трудовият договор тя ще има отношения с РУСО и няма да се налага да минава през вас. Така ще си осигурите спокойствие.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот genius75 » 10 Авг 2007, 15:53

обжалват се по реда на чл.112 от Закона за здравето. Ай от мен да мине.
genius75
Потребител

Рискове

Мнениеот kinshasa » 16 Сеп 2007, 12:13

lyutiyat написа:И кажете на шефовете си да си назначат юрисконсулт !

Форума не е благотворително дружество " за бизнесмени, които гледат да минат " тънко " !...

Това са рисковете на професията. Приятен ден колега.
kinshasa
Потребител

Re: болничен лист

Мнениеот prnedev » 16 Сеп 2007, 17:13

veselina_nn написа:Ние междувременно прекратихме договора й по взаимно съгласие.

Как става този номер? Чисто технологично питам... Тя в Англия и просто прекратявате ТД по взаимно съгласие. Тази служителка знае ли, че е "уволнена по взаимно съгласие"?
prnedev
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 18 Сеп 2007, 08:24

И защо болничният лист според Вас е фалшив? 45 дни преди термина , жената е нетрудоспособна. А и няма термин "фалшив" . Какъв документ е с невярно съдържание ли , неистински ли?
sunrise
Активен потребител

Назад към Трудово право