начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

"Старт на кариерата"

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

"Старт на кариерата"

Мнениеот ddesi » 09 Сеп 2007, 16:55

Какво мислите за програмата "Старт на кариерата"?
Сега тече втората процедура за тази година. Ако някой със специалност право е бил назначен, моля да сподели в коя администрация е работил, на каква длъжност е бил назначен и дали е доволен от работата, както и дали има възможност за оставане на същото работно място.
ddesi
Младши потребител

РЕ

Мнениеот galin_peev » 09 Сеп 2007, 16:57

Каква е тази програма?
galin_peev
Младши потребител

Мнениеот ddesi » 09 Сеп 2007, 21:30

Тази програма се провежда от Министерство на труда и соц.политика и е за млади специалисти -до 29 г., които нямат стаж по специалността и могат да кандидатстват и да бъдат назначени за срок от 9 месеца в министерствата, областните или общинските администрации.
ddesi
Младши потребител

РЕ

Мнениеот galin_peev » 09 Сеп 2007, 22:13

Сега като каза се сетих - не знам за колко време е, обаче знам, че заплащането е много ниско. Миналата година до колкото си спомням беше под 300 лв. на месец. Според мен където и другаде да си намериш работа тя ще бъде по-високо платена. Тази програма е по-скоро за хора, чиято специалност се търси рядко. Не си струва да се занимаваш с нея, но това си е все пак мое мнение....
galin_peev
Младши потребител

Мнениеот axecamarad » 10 Сеп 2007, 12:48

:D
Значи това, което казват на интервютата там е горе-долу следното:
"Задълженията ще бъдат носене на кафе, набиране на текст на компютъра, носене на папки от точка А до точка Б и обратно, изпълняване на всяка странна приумица на по-висшестоящ. За възлагане на някаква отговорност и дума да не става." Потенциално е възможно да те задържат и след изтичане на девет месеца ако те харесат. Но според мен няма смисъл. Заплатата е най-минимална, работата е секретарска в най-добрия случай.
Но пък има и странни случаи, когато при само един кандидат за място... наемат друг, намерен "незнайно" :D къде :wink:
axecamarad
Младши потребител

RE

Мнениеот galin_peev » 10 Сеп 2007, 14:23

Аз си спомних друг куриоз - за 6 места в Ямбол кандидатстваха 3-ма души. Според общинската администрация двама от тях завършили право, а третия информатика в СУ, а според мен това е невъзможно...
galin_peev
Младши потребител

Мнениеот d_zareva » 10 Сеп 2007, 18:38

Участвала съм в комисии за подбор на кандидати по тази програма, а в последствие съм наблюдавала и какво се случва с кандидатите. Повечето от тях, след приключване на програмата, останаха да работят в същата администрация. По време на "стажа" извършваха дейности, включени в длъжностната характеристика на заеманата длъжност и определено добиха умения за работа!
За тази, които се чудят, дали си струва - личното ми мнение е, че въпреки действително ниското заплащане, си струва да придобиеш качеството "стаж по специалността", което от своя страна се цени при последващо кандидатстване за вече по-добре платена работа.
Все пак - изборът е ваш, т.е. на всички, които се чудят, откъде да започнат и как да придобият заветния "стаж"!
d_zareva
Нов потребител

Мнениеот fester1 » 15 Сеп 2007, 15:27

А в нашата администрация комисията стоя със скръстени ръце, защото никой не прояви интерес. :roll:
fester1
Потребител

Мнениеот fixxxer » 15 Сеп 2007, 16:31

И коя е тази администрация?
fixxxer
Потребител

Мнениеот fester1 » 15 Сеп 2007, 16:50

РИО...
fester1
Потребител

Мнениеот renka_82 » 17 Сеп 2007, 14:18

Здравейте колеги!Завърших право и преди една година кандидатствах на работа по тази програма и бях назначена като младши юрисконсулт на работа в Община.Когато ми свърши 9 месечния трудов договор, се явих на конкурс за държавни служители и си продължих работата.Програмата като цяло е добра, дава възможност на млади хора да започнат от някъде и то без да им се изисква стаж (а както знаете за нас юристите е малко трудно да си намерим работа без стаж), та тази програма дава добра възможност от тази гледна точка.Лошото е ниското заплащане, с което се стартира, но все пак....На всички, които мислят да кандидатстват на работа по тази програма на успех!!!
renka_82
Потребител

Мнениеот petrova_ » 18 Сеп 2007, 15:05

А има ли някъде повече инфи за тази програма как и къде се кандидатства?
petrova_
Младши потребител

Мнениеот fester1 » 18 Сеп 2007, 15:49

Пробвай в http://WWW.MLSP.GOVERNMENT.BG. :wink:
Все пак програмата е тяхна доколкото знам...
fester1
Потребител

Мнениеот renka_82 » 18 Сеп 2007, 17:24

Освен в сайта на министерството, местата където могат да дадат повече информация за програмата са Бюрата по труда.Когато отидете там те трябва да ви кажат за коя администрация и колко бройки са отпуснати.След това си подавате документите и те ви уведомяват кога и къде се провежда събеседването.
Успех на всички :))
renka_82
Потребител

Назад към Трудово право