начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Прекратяване на трудов договор на държавен служител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудов договор на държавен служител

Мнениеот rosica_bg » 22 Авг 2007, 18:15

Моля да ми помогнете. Мога ли да оспорвам по съдебен ред заповед (ще изпиша точно заповедта) Акт за прекратяване на служебно правоотношение №........./03.08.2007г.
На основание чл.12, ал.1 и чл.208 от Закона за държавния служител.
...................... считано от 08.08.2007г.
Назначаването ми е с Акт за назначаване на основание чл.9, ал.1 и 2 във връзка с чл.12 и чл.10д, ал.4 от Закона за държавния служител, за неопределено време със срок на изпитване 1 година.
Имат ли значение следните подробности:
1. Актът ми бе връченна 07.08.2007г. един час преди края на работното време, без предупреждение и никакви обяснения.
2. Намам наказания, самоотлъчки, напротив, един месец преди това ме повишиха в длъжностно ниво и ми бе повишена заплатата.
3. В последствие разбрах, че трансформират длъжността, т.е. трансформира задъженията на геодезист за агроном.
rosica_bg
Нов потребител

Мнениеот sluncho » 22 Авг 2007, 21:07

При първоначано назначаване на едно лице в държавната администрация, се сключва договор със срок за изпитване - 1 година. Ако не е изминала една година от назначаването, Вие можете във всеки един момент до изтичането на този срок, да бъдете освободена без предизвестие и без да Ви се излагат причини за това. Просто този изпитателен срок е изцяло в полза на органа по назначаването - за справка - чл.12, ал.1, изр.1 от ЗДСл. Без значение е и обстоятелството, че длъжността се трансформира! :?
sluncho
Младши потребител

Назад към Трудово право