начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Какво мога да направя в случая?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво мога да направя в случая?

Мнениеот mimi_msm » 22 Авг 2007, 11:57

Предварително Благодаря за отговорите! Ето го и моят казус.
Работих две години във една фирма и после излязох във майчински. Сега ми изтичат платени и неплатени отпуски. От работа ми се обадиха и ми казаха да отида да си подпиша молба за напускане а това въобще не е редно. Аз разбира се отказах и им казах, че немогат да ме накарат да подпиша молба за напускане а те ми отговориха, че нямало места. Сега последно, което измислиха е да ми съкратят бройката. Моля ви пишете ми ако съкратят бройката мога ли да ги осъдя и какви са ми правата?
Още веднъж ви благодаря
mimi_msm
Нов потребител

Мнениеот fester1 » 22 Авг 2007, 13:58

Чл.333, ал. 6 КТ: Работничка или служителка, която ползва отпуск за бременност и раждане може да бъде уволнена само на основание чл. 328, ал. 1, т. 1 КТ (закриване на предприятието)
Майките на деца до 3 годишна възраст ползват закрилата по чл. 333, ал. 1, т. 1 КТ. Това важи особено за съкращения в щата. Работодателят не може да предприеме каквото и да е прекратяване на договора на някое от посочените в разпоредбата основания, без да е съгласувано с Инспекция по труда.
Явно искат да напуснете по взаимно съгласие, но няма как да Ви принудят.
fester1
Потребител

Мнениеот mimi_msm » 22 Авг 2007, 16:27

Благодаря за отговора на Фестер 1
mimi_msm
Нов потребител

Назад към Трудово право