начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

слежебно правоотношение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

слежебно правоотношение

Мнениеот semiramida » 02 Авг 2007, 11:30

Заемем служебно правоотношение по чл. 15 от ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ, по заместване на отсъстващ служител за повече от 3 месеца. Титулярът е в неплатен отпуск. Предстои да се прекрати правоотношението на титуляра, от което следва, че трябва да се прекрати правоотношението и на заместника. Това е така, защото ЗДСл не предвижда възможност за превръщане на срочното правоотношение в безсрочно. Работодателят ми няма намерение да прекрати срочното ми правоотношение. Но аз не намирам правно основание за продължаване на правоотношението ми. Може би преназначаването по чл. 82 е вариант - имам предвид на друга длъжност, но аз искам да си остана на същата длъжност. Провеждането на конкурс ли е единствената възможност, няма ли друга ! Моля Ви, да споделите вашето мнение !
semiramida
Младши потребител

Мнениеот semiramida » 02 Авг 2007, 11:37

Извинявам се за допуснатата грешка в заглавието на темата!
semiramida
Младши потребител

Мнениеот portokal » 02 Авг 2007, 11:47

Не знам чл. 82 това ли е, което си мисля, но защо да не може да те преназначат на същата длъжност?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот semiramida » 02 Авг 2007, 13:35

В чл. 82, ал. 1 ЗДСл е записано "Държавен служител може да бъде преназначен на ДРУГА длъжност в същата администрация, ако отговаря на условията за назначаване и е изразил предварително писмено съгласие за заемането й."
Касае се до преназначаване на друга длъжност.
semiramida
Младши потребител

Мнениеот portokal » 02 Авг 2007, 14:03

Не споря, но ми се струва, че "друга" е написано по инерция.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот genius75 » 02 Авг 2007, 17:08

Няма начин да те преназначат. Просто защото няма правно основание. Заместващият е особен случай и за него не може да се приложи номера с Презначначението. Просто защото не е проведен конкурс. :wink: Сори.
genius75
Потребител

Мнениеот genius75 » 02 Авг 2007, 17:11

Да допълня.
Служител назначен например като юрисконсулт и изведнъж решава че повече това не му се работи МОЖЕ да бъде преназначен като счетоводител в същата администрация, ако отговоря на условията да това - има диплома и стаж(ако се изисква) и ако щатната длъжност е свободна.
genius75
Потребител

Мнениеот semiramida » 02 Авг 2007, 17:19

А възможно ли е да ме преназначат на друга длъжност, а след като се освободи тази която заемам, да ме преназначат отново на същата длъжност. Малко е грубичко, но нали е допустимо от закона.
semiramida
Младши потребител

Мнениеот semiramida » 02 Авг 2007, 17:21

А, по отношение на заместващия чл. 82 е приложим. Това е изрично посочено в НСлПДС.
semiramida
Младши потребител

Назад към Трудово право