начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Въпрос за изплащане на командировки

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за изплащане на командировки

Мнениеот 6tur4o » 28 Юли 2007, 12:43

Въпросът ми е следния: от кой момент точно се дължат командировъчни, при положение че нямам подписана заповед за командировка? Ако фирмата ми поема разходите за транспорт до мястото на изпълнение на възложената работа / например междинни полети, билети за автобус /, то тогава нямам ли право да получавам и дневни пари за храна примерно? Никъде не мога да намеря текст, който да определя това положение.
Помогнете ми !!!
6tur4o
Нов потребител

Мнениеот 6tur4o » 28 Юли 2007, 18:58

Няма ли кой да отговори?
Конкретно ме интересува за командировки в чужбина. Ясно е, че трябва да четем НАРЕДБА ЗА СЛУЖЕБНИТЕ КОМАНДИРОВКИ И СПЕЦИАЛИЗАЦИИ В ЧУЖБИНА, но там никъде не виждам определение кои дни са командировъчни и за кои се дължат пари.
От друга страна имаме Наредба за командировките в страната /Обн. 30.04.1999 в ДВ 40/1999/, където - чл. 2 "Командировките се определят в календарни дни и включват дните за изпълнението на задачата, дните на пътуването и почивните и празничните дни."
Но: дните на пътуване /които включват транспорт,храна,дневни/ включени ли са при командировки и специализации в чужбина??
Моля Ви, някой да отговори :?:
6tur4o
Нов потребител

Назад към Трудово право