начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

освобождаване без предопреждение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

освобождаване без предопреждение

Мнениеот ilen1971 » 27 Юли 2007, 22:11

Сключих договор за 6 месеца в полза на работодателя в който пише,че имам 30 дневно предизвестие.Аз се обадих по телефона,че напускам и по-вече няма да дойда на работа да ме освободят от работа.Какво наказание мога да отнеса затова,че нямам 30 предизвестие.
ilen1971
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 27 Юли 2007, 23:15

Постъпили сте доста необмислено !!

На първо място-трудово правоотношение не се прекратява с "обаждане по телефона".Следвало е да отправите предвиденото Ви в трудовия договор предизвестие в 30 дневен срок.Ако след отправяне на предизвестието без да изчакате изтичането му подадете и молба за прекратяване на трудовия договор работодателят ви има правно основание за удръжка от трудовото възнаграждение в размера на неспазено предизвестие.

При тази ситуация както сте постъпили и при последователно неявяване на работното място в продължение на два последователни работни дни за работодателя Ви вече е на лице правната възможност да Ви наложи наказание "Дисциплинарно уволнение" след приемане на писмените или устните Ви обяснение.Отказа да дадете такива не е пречка за налагане на наказанието.При дисциплинарно уволнение дължите на работодателя обезщетение в размер на едно брутно трудово възнаграждение.

Така,че ако все още не е късно се постарайте да уредите взаимотношенията си с работодателя в съотвествие с трудовото законодателство.
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Трудово право