начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

общи условия

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

общи условия

Мнениеот valq » 21 Окт 2004, 14:33

Здравейте, колеги! Сблъсках се с един въпрос, над който досега не се бях замисляла. Някой знае ли дали при наличието на подписани и приети общи условия е необходимо сключването на индивидуален договор и може ли без такъв договор?
valq

Re: общи условия

Мнениеот barbara » 21 Окт 2004, 14:40

Na praktika - da. Primer za tova sa zastrahovatelnite polizi, koito sa dogovora mezdu stranite i se pridruzavat ot OU, koito detajlizirat sdelkata. Mogat da se diskutirat i podpishat ot stranite i spezialni uslovija s po-izgodni klauzi.
barbara

Мнениеот valq » 21 Окт 2004, 14:45

Благодаря ти, това го знам. Но когато насрещната страна изрично ги е подписала, могат ли те да бъдат единствения договор между страните?
valq

Мнениеот Mилена.П » 21 Окт 2004, 15:17

Мисля, че да - например при химическото чистене - не подписваш допълнителен договор, но ако в последствие имате някакав спор го решавате по общите условия. На мой приятел платиха обезщетение защото му направиха сакото на петна, без да имеа никакъв подписан договор - само въз основа на общите условия.
Mилена.П

Мнениеот valq » 21 Окт 2004, 16:17

А това няма ли да ме постави в неизгодна позиция в съда?
valq

Мнениеот Mилена.П » 21 Окт 2004, 16:20

Зависи от общите условия, но по всяка вероятност ще те постави. Ако смяташ, че другата страна ще се съгласи, подпиши допълнителен договор (макар, че при примера с химическото честене, както можеш да се досетиш това никога не би могло да стане)
Mилена.П

Мнениеот valq » 21 Окт 2004, 16:24

Мерси
valq

Назад към Търговско право