начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

отпуск по ДУК

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отпуск по ДУК

Мнениеот juli.di » 10 Юли 2007, 10:38

Здравейте колеги!
Някой може ли да каже дали в ДУК е задължително да бъде отбелязано правото на платен годишен отпуск и по колко дни може да се ползва? Това ме интересува във връзка с дължимо обезщетение за неползван платен год. отпуск по такъв договор - ако в ДУК липсва изобщо уговорка за платен год.отпуск, може ли да се търси обезщетение за неползването му :?: :?
Преди да поискаш, помисли какво си дал!
Аватар
juli.di
Потребител

Мнениеот monteskio » 10 Юли 2007, 11:03

Здравей Колега,

Както добре знаете този договор не е трудов. Следователно не може да се уговаря платен годишен отпуск, още повече да се търси обезщетение за неизползван такъв.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот lunatik » 10 Юли 2007, 11:15

Няма задължение за такива договорки, може да се уговорят "платени неприсъствени дни" например... Но ако не са уговорени такива платени неприсъствени дни, няма и основание да се търси обезщетение за нещо неуговорено.
lunatik
Потребител

Мнениеот juli.di » 10 Юли 2007, 15:59

Благодаря Ви за компетентното мнение.
И аз си мисля, че и дума не може да става за такива уговорки в ДУК, но ето че намерих въпросният договор, в който си е уговорено ползване на 30 платени неприсъствени дни годишно и сега ще си плащаме обезщетението ... :( няма начин.
Лек и успешен ден!
Преди да поискаш, помисли какво си дал!
Аватар
juli.di
Потребител

Мнениеот monteskio » 10 Юли 2007, 16:21

juli.di написа:Благодаря Ви за компетентното мнение.
И аз си мисля, че и дума не може да става за такива уговорки в ДУК, но ето че намерих въпросният договор, в който си е уговорено ползване на 30 платени неприсъствени дни годишно и сега ще си плащаме обезщетението ... :( няма начин.
Лек и успешен ден!

Колега,

Дори и да има такава уговорка, то ако в договора не е записано че при прекратяването му се дължи обезщетение в случай, че не е реализирано това право докато договорът е бил в сила, то не следва да се заплаща.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право