начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Прокурист

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прокурист

Мнениеот mal_nova » 07 Май 2007, 14:24

Съпругът ми беше прокурист на ЕТ по съдебно решение до края на миналата година.
Но при една насрещна проверка на ЕТ -то, НАП го поканва, като представител на данъчно - задълженото лице. От тук възниква въпроса, не следва ли собственика да бъде поканен. Няма друг прокурист. Не е подадена декларация за промяна в Агенцията по вписванията. Собственика не иска да подава такава, въпреки, че е наясно със санкциите. По чия инициатива това трябва да стане това - на съпругът ми или на ЕТ- то чрез неговия собственик.

И

съпругат ми, въпреки, че вече не е прокурист по съдебно решение, но има трудов договор като управител но не в първа, а втора група на НКПД, има ли право да подписва ГФО на ЕТ - то за 2006 година и занапред. Всъщност кой , освен съставителя, подписва ГФО на ЕТ
mal_nova
Нов потребител

Мнениеот dodomoi » 04 Авг 2007, 13:20

Прокурист значи равноправен съдружник.Носи същите отговорности и има същите права като собственика.....Леле защо се е съгласил на такава длъжност!?!
dodomoi
Нов потребител

Мнениеот apk76 » 04 Авг 2007, 15:26

dodomoi написа:Прокурист значи равноправен съдружник.Носи същите отговорности и има същите права като собственика.....Леле защо се е съгласил на такава длъжност!?!

интересно твърдение :D
Аз съм на друго стновище. ЕТ може сам да управлява и представлява предприятието. Възможно е обаче търговецът да назначи управител /прокурист/. Когато предпирятието на ЕТ още от момента на вписването ще се управлява от управител /прокурист/ изготвя се образец от неговия подпис /спесимен/ или впоследствие при промяна на начина на управление и представителство, което се прилага към заявлението за първоначална регистрация, съответно заявлението за вписване на промени във вписаните обстоятелствата. Представителната власт на прокуриста включва възможност за извършване както на материалноправни действия, така и на процесуалноправни действия,като нейния обем произтича от договора за управление.
виж чл. 21 и сл. от ТЗ
apk76
apk76
Потребител

Назад към Трудово право