начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

дознатели

Дискусии и предложения по проекти за закони

Мнениеот yugoslav » 06 Яну 2007, 20:55

stan_36 написа:...Имам въпрос към всички ви:
Как се чувствате като евродознатели :?:

Лично аз, като евродознател без пукнато евро в джоба... :lol:
yugoslav
Потребител

Мнениеот stan_36 » 08 Яну 2007, 21:22

yugoslav написа:Лично аз, като евродознател без пукнато евро в джоба... :lol:

Честито! Аз също. Не се отчавайте, банките поне за нас отпукат моментални кредити, без поръчители до 15 000 еуро. Ще оцелеем. :oops:
stan_36
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 09 Яну 2007, 19:28

Минах на този вариант/кредита, за дребни евро/ още първия работен ден. Почуствах се евродознател за два-три дена, после си смених амортисьорите и други дребни неща по колата и бях до тук...
Но по европейски ударно започваме годината... :twisted:
Gabi1
Потребител

Re: Имам питане???????

Мнениеот gdobrev » 15 Яну 2007, 16:08

roni написа:
blag009 написа:Искам да ЗНАМ ,ако ДОЗНАТЕЛ прецака ЦЯЛАТА процедура при снемане на ДАННИ и т.н. КАКВИ СА МОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ГО СЪДЯ??????????Изобщо кави са ШАНСОВЕТЕ по частен път да ОСЪДЯ ДОЗНАТЕЛ ЗА МЪРЛЯВЩИНА?????

Не можеш за съжаление... Всичко е затворена система. Тук нищо не се обжалва, както е в цивилизацията.

Можеш да си търсиш правата , приятел. Надзор за работата на дознателя е съответният прокурор. Можеш да обжалваш всяко негово действие до прокурора, а ако не си доволен и от прокурора , обжалваш до по-грен прокурор. Лична отговорност дознателя за своите действия за сега по нашето право не носи. По ЗОДВПГ при сегашната редакция, държавата опема отговопрността , но предстоят промени и се очаква длъжностните лица да носят и персонална отговорност, при осъждането на държавата да заплаща обезщетение на гражданите. ТЪРПЕНИЕ И УСПЕХ!
gdobrev
Младши потребител

Re: относно мотивацията

Мнениеот gdobrev » 15 Яну 2007, 16:14

veronika1 написа:
Lukas написа:Както се казва честито!!! ОР щели да се демотивират ако увеличат заплатите на дознателите :( А как да се мотивирам аз да работя след получената днешна заплата, сравнявайки с тази на ОР, а да не говорим за началниците на групи, каквато длъжност и категория никога не може да достигне един дознател :lol: Няма управия за нас колеги, без лоби не става и никой не ни брои, пак ще сме си най-ниската брънка в МВР - плачевно, но за жалост реално:idea:

Последната новина от днес е: ще докладваме и неизвестния извършител на прокурора преди да спрем дознанието :) Ха да ни е честито!

АМИ, ВИЕ ДРУГА РАБОТА СИ НЯМАТЕ. Не разбрахте ли ,че сте машинописките на прокурора? Той може да е по-некадърен и от Вас, но Вие нямате да имате смелост да се опълчите - да обжалвате , протестирате неговите разпореждания , защото ще Ви истине мястото чрез началника на РПУ-то , който може да е и с агрономическо образование. ЗА ТАЗИ СИСТЕМА МОЖЕМ ДА КАЖЕМ - ДА ВИ Е ЧЕСТИТО УПРАВЛЕНИЕТО И САМОСТОЯТЕЛНОСТТА СПОРЕД ЧЛ.16 ОТ НПК.
gdobrev
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 15 Яну 2007, 17:22

Г-н gdobrev,
Струва ми се, че Вие си нямате друга работа, освен да се заяждате и иронизирате дознателите. По-добре си намерете. Защото ние къде като машинопистки, къде като юристи, но вършим нещо. Което май е трудно да се каже за Вас.
dozn03
Потребител

Мнениеот dinev » 15 Яну 2007, 21:13

Но първо г-н Добрев следва да уточни като какъв работи
dinev
Потребител

Мнениеот Lukas » 15 Яну 2007, 22:00

Аз мисля, че gdobrev е прав и няма за какво да му се сърдим. Човека е реалист и е явно, че знае за какво става въпрос при нас. Така, че колеги няма защо да му се сърдим. Не е ли истина, че ни командват агрономите, или ще отречем, че като ни нареди началника на когото не сме подчинени да направим нещо го правим. Чух отнякъде, че Николай Свинаров четял за нас по форумите - Г-н Свинаров Вие сте юрист И ШЕФ НА КОМИСИЯТА ПО ВЪТРЕШЕН РЕД В НС, направете нещо спасете ни от агрономите, отделете ни от тях, но не хипотетично, а ПРАКТИЧЕСКИ!!!
Lukas
Младши потребител

Мнениеот yugoslav » 15 Яну 2007, 22:00

dinev написа:Но първо г-н Добрев следва да уточни като какъв работи

...може би като селски омбудсман!?
yugoslav
Потребител

Мнениеот yugoslav » 15 Яну 2007, 22:07

Lukas написа:Аз мисля, че gdobrev е прав и няма за какво да му се сърдим. Човека е реалист и е явно, че знае за какво става въпрос при нас. Така, че колеги няма защо да му се сърдим. Не е ли истина, че ни командват агрономите, или ще отречем, че като ни нареди началника на когото не сме подчинени да направим нещо го правим. Чух отнякъде, че Николай Свинаров четял за нас по форумите - Г-н Свинаров Вие сте юрист И ШЕФ НА КОМИСИЯТА ПО ВЪТРЕШЕН РЕД В НС, направете нещо спасете ни от агрономите, отделете ни от тях, но не хипотетично, а ПРАКТИЧЕСКИ!!!

Колега, нито шефът /Началникът/ ми е "агроном" или "ветеринар"/юрист е/, нито пък за три години служба в повереното му полицейско управление, същият ми е "нареждал" по досъдебните производства било пряко или косвено. Може би имам просто професионален късмет...?! Поздрав до всички колеги Дознатели!
yugoslav
Потребител

Мнениеот dizhel » 15 Яну 2007, 22:34

Е моят началник е агроном:)))) :lol: :oops: :oops:
dizhel
Потребител

za6togovorim

Мнениеот bisotipa » 15 Яну 2007, 23:25

kolegi, nikoi ne mu puka. Po dobre kajete kolko napuskat v momenta i kolko mesta sa nezaeti
bisotipa
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 17 Яну 2007, 21:13

И на мен до сега никога не са ми нареждали как да реша дело. Сигурно и аз съм късметлия. А "бисерите" на прокурорите за съжаление сме длъжни по закон да изпълняваме, не можем да ги обжалваме.
Gabi1
Потребител

ха

Мнениеот Pablo » 01 Фев 2007, 01:44

и нашият началник е с ветеринарно образовение!!!
Как да му преведа смисъла на абривиатурата "НПК"? :shock:
Pablo
Нов потребител

Re: za6togovorim

Мнениеот Nikola » 01 Фев 2007, 20:11

bisotipa написа:kolegi, nikoi ne mu puka. Po dobre kajete kolko napuskat v momenta i kolko mesta sa nezaeti

Аз лично поне засега работя с желание и ме удовлетворява работата.
Разбрах, че има места за дознатели в Пловдив към момента. Одобрен е по-голям щат.
Интересува ме някой колега има ли информация дали се очаква някаква промяна в НПК в близко бъдеще относно възможността оперативните работници с по-голям стаж да имат разследващи фукции? В момента броят на дознателите в моето РПУ е крайно недостатъчен и не се очакват нови назначения, за съжаление.
Nikola
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 02 Фев 2007, 01:20

От доста време се говори за това, но ефект никакъв. Оправяме се с наличните сили и средства :shock:
Gabi1
Потребител

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти