- Дата и час: 09 Фев 2025, 15:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
смяна на фамилия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
смяна на фамилия
Можете ли да ми кажете как стои въпросът със смяна на фамилията при сключване на граждански брак, в случай че при подписването съм се съгласила да взема фамилията на съпруга си, бракът е сключен май месец тази година, но по стечение на обстоятелствата решихме да се разведем. Тъй като все още на личната ми карта съм с моминското си име, което смятам да запазя след развода, но валидността на картата ми изтича в края на тази година и ще трябва да я сменя преди де факто да се разведа. Въпросът ми е - има ли начин да запазя моминската си фамилия, въпреки че по документи ще се водя омъжена и съответно с друга фамилия, за която съм дала писменото си съгласие.
- milenceto
- Нов потребител
Въпросът Ви по-скоро е "как да спестя 10 лева?" Вие не можете да запазите нещо, което нямате - в момента Вашата единствена фамилия е тази, приета със сключването на брака. Това, че не сте изпълнила задължението в срок да подмените документа си за самоличност, няма нищо общо със случая.
- sunshine_75
- Потребител
:)
Разбира се, че "притежавам" моминска фамилия!
По-скоро не съм се изразила правилно - не да запазя, а предвид заведено дело за развод, да не променям фамилията си при издаването на нови документи за самоличност. Мога също така да докажа, че съм "известна" с моминското си име - имам издадени дипломи, дипломна работа, която е и публикувана онлайн. А що се отнася до сроковете - това изобщо не е въпросът ми - има съответните санкции за неспазването им.
Благодаря все пак!![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
По-скоро не съм се изразила правилно - не да запазя, а предвид заведено дело за развод, да не променям фамилията си при издаването на нови документи за самоличност. Мога също така да докажа, че съм "известна" с моминското си име - имам издадени дипломи, дипломна работа, която е и публикувана онлайн. А що се отнася до сроковете - това изобщо не е въпросът ми - има съответните санкции за неспазването им.
Благодаря все пак!
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- milenceto
- Нов потребител
СМЯНА НА ФАМИЛИЯ
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
- marter
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|